Antena 3 CNN Timp liber Turism Idei pentru luna de miere în Gran Canaria

Idei pentru luna de miere în Gran Canaria

Idei pentru luna de miere în Gran Canaria
31 Mar 2017   •   16:09
Pornind de la legendele grecești potrivit cărora Gran Canaria ar fi mistica Grădină a  Hesperidelor, ținutul unde creșteau merele de aur ale eroului Hercule, tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanțele pe spectaculoasa insulă a arhipelagului Canare.

Gran Canaria, locul contrastelor evidente, cu dune de nisip, munți maronii, plaje aurii și orase albe, este mai mult decât potrivit să-ți petreci cea mai importantă dintre escapade –  luna de miere.

Cu ale sale orașe precum Las Palmas și Puerto Rico, ce se evidențiază printr-o viață de noapte tumultuoasă, peisaje unice și plaje spectaculoase, cu apusurile de soare peste dunele de nisip Maspalomas și plimbări romantice pe culmile vulcanice Pico de las Nieves, Gran Canaria este un adevărat paradis pentru romantici.

Continentul în miniatură al Spaniei

Boemii și artiștii care poposesc pe insula declarată în întregime Rezervație a Biosferei UNESCO, vor avea impresia că au călătorit cumva spre zonele deșertice ale Africii, datorită dunelor uriașe de nisip care coboară până aproape de malurile Atlanticului. Peisajele unice dominate de colinele vulcanice se contopesc cu apele turcoaz ale oceanului. Te vei simți într-o lume desprinsă din povești, chiar dacă propriu zis te afli pe o insulă europeană, la doar câteva ore cu avionul distanță de casă. 

Tărâmul cu peste 160 de plaje

Într-o escapadă în luna de miere, relaxarea pe plajele exotice este aproape obligatorie ca și o cină la lumina lumânărilor. Nu te limita să vizitezi doar cele mai populare fâșii de nisip precum plajele din capitală sau celebra Playa del Ignes.

Partea de sud a insulei găzduiește un număr impresionant de plaje sălbatice care asigură ambianța ideală pentru cuplurile proapăt căsătorite. Cele mai multe dintre ele au o combinație de nisip fin auriu cu prundiș negru, dat fiind faptul că insula este de origine vulcanică. Peisajele romantice sunt completate de apele care își schimbă nuanțele de la albastru precum safirul la verde kaki absolut încântător.

Cel mai romantic loc din Gran Canaria

Dacă vrei să eviți aglomerația și să te bucuri în tihnă de luna de miere, vizitează Fataga. Orășelul pitoresc se află pe o colină înverzită la 600 de metri desupra nivelului mării și este brodată de celebrele flori bougainvillea în nuanțe de roz-fuchsia. Dominat de stânci negre și foarte abrupte, de palmieri, lămâi și caiși, Fataga se află pe listele patrimoniului mondial UNESCO, așa că nu ar trebuie să-l ratezi.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Gran Canaria

Hotel Ifa Buenaventura 3* -  tarife de la 601 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close