Antena 3 CNN Timp liber Turism Litoralul bulgăresc, în topul preferinţelor turiştilor români

Litoralul bulgăresc, în topul preferinţelor turiştilor români

Litoralul bulgăresc, în topul preferinţelor turiştilor români
de S.T.    |    22 Apr 2014   •   09:35

Litoralul bulgăresc a fost şi anul acesta în topul preferinţelor turiştilor români. Numai în staţiunea Albena, 2.000 de conaţionali au ales să petreacă minivacanţa de Paşte.

Cei care au rămas în ţară au cheltuit mult mai puţin decât estimaseră comercianţii.

Şefii Federaţiei patronatelor din Turism spun că iniţial se aşteptau ca cei peste 90.000 de români aflaţi în staţiuni de Paşte să cheltuiască 28 de milioane de lei pe cazare şi să plătească alte 21 de milioane pe diverse, la faţa locului. Suma pentru cazare a rămas în picioare, dar turiştii au mai cheltuit în plus doar 10 milioane de lei.

În topul preferinţelor turiştilor s-a aflat, ca şi până acum, pensiunile, unde au ajuns 70.000 de persoane. Din cele 25.000 de locuri de cazare în hotelurile de la munte, doar 15.000 au fost ocupate. În staţiunile balneare au fost aproximativ 10.000 de turişti, iar pe Litoral, deşi hotelierii au pregătit 2.000 de locuri pentru Paşte, au fost rezervate doar 10% dintre ele.

De zeci de ori mai mulţi români au ales litoralul Bulgăresc. Potrivit novinite.com, numai în Albena au fost 2.000 de români de Paşte, iar în Balcic, destinaţia favorită a turiştilor români, cam tot atâţia. De 1 mai e posibil, însă, ca situaţia să fie total opusă.


×
Subiecte în articol: Bulgaria vacanta de paste
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close