Mindanao este a doua insulă ca mărime din arhipelagul Filipinelor. Cunoscută pentru frumuseţea sa nedistrusă de mâna omului, aceasta atrage în fiecare an zeci de mii de turisti dornici să se relaxeze într-una dintre cele mai frumoase zone tropicale de pe Terra.
 
Râul sărat Hinatuan situat pe aceasta insula din Filipine reprezinta o adevarata atractie turistica din cauza misterului care il inconjoara. Numit "Raul Fermecat", Hinatuan este asemenea unei lagune albastre protejate de padure. Nimeni nu stie insa, nici chiar oamenii de stiinta nu au reusit sa afle, care e sursa sa exacta.
 
Pentru ca este foarte aproape de mare, unii cred ca raul cu apa mereu limpede si de un albastru fermecator, s-a format atunci cand apa din ocean si-a facut loc prin cavernele si tunelurile aflate dedesubtul insulei ajungand din nou la suprafata. Raul are o adancime de peste 15 metri pe alocuri si se varsa in Oceanul Pacific, insa originea sa ramane inconjurata de mister. Legendele locale spun insa ca raul este creatia unor zane.