Antena 3 CNN Timp liber Turism (P) Family Travel si vacanta ta reusita pe litoral in Turcia!

(P) Family Travel si vacanta ta reusita pe litoral in Turcia!

(P) Family Travel si vacanta ta reusita pe litoral in Turcia!
27 Mar 2017   •   18:10

O vacanta reusita este atat de greu de definit pentru ca variaza in functie de individualitatea fiecaruia dintre voi. Este o reteta cu cateva ingrediente principale si multe altele optionale si gramaje nedefinite. De ce? Pentru ca turistii sunt inainte de toate, oameni cu nevoi si preferinte diferite. In timp ce unii calatoresc singuri, altii sunt insotiti de familia cu copii mici si alti sunt in cautarea unui loc romantic in care sa-si sarbatoreasca relatia de cuplu.

Nu degeaba se spune ca frumusetea sta in ochii cititorului, pentru ca am vazut de nenumarate ori unul si acelasi hotel descris ca avand servicii extrem de bune sau proaste in functie de asteptarile calatorului care i-a trecut pragul. De aceea, consideram de o importanta colosala constientizarea acestor asteptari inainte sa porniti la drum. Cu atat mai mult cu cat discutam de o destinatie atat de bogata in materie de oferte turistice, atat ca destinatii cat si ca variante de distractie si petrecere a timpului liber, noi mai mult decat oricine altcineva avem ca scop gasirea solutiei perfecte.

Una din cele mai comune intrebari pe care le primim de la clienti este cea a definirii fiecarei statiuni de pe Riviera Turceasca, elementele care o diferentiaza si o scot in evidenta dar si motivele pentru care ar fi sau nu potrivita ca alegere de vacanta.

In cele ce urmeaza ne-am propus sa exploram impreuna cate putin din fiecare statiune a frumosului litoral turcesc, subliniand specificul ei si usurand selectia voastra. Vom porni crescator, in ordinea distantei fata de aeroportul Antalya, toate destinatiile de litoral in Turcia

Lara

Statiunea Lara este cea mai potrivita pentru iubitorii plajelor de nisip, a soarelui mediteranean si a sporturilor acvatice. Spunem asta pentru ca plaja din Lara este premiata pentru calitatea nisipului si animatia de pe timpul zilei. Daca sunteti in cautarea unui loc de vacanta in care sa va simtiti bine in familie, ati nimerit chiar la fix! Troy Aquapark va asteapta nerabdator cu topoganele pregatite si un show cu delfini foarte captivant si bine organizat. Nu in ultimul rand, este o destinatie ideala in cazul in care v-ati propus sa va intoarceti cu bagajele pline de cumparaturi. In Lara exista o multitudine de magazine de tip boutique dar si mall-uri si centre de creatie bijuterii, blanuri si multe altele.

Temperatura este ideala, maxima atingand 33 de grade Celsius in luna Iulie, iar daca nu suportati neaparat caldura, atunci puteti calatori la inceput de sezon, in luna Mai. In Lara sunt 300 de zile cu soare pe an, verile sunt prelungite si iernile sunt blande, tocmai de aceea exista oferte si de Revelion.

Evenimente inedite pe litoral

Avem cateva exemple pregatite pentru exploratorii innascuti:

 

  • Festivalul Sclupturilor de Nisip: dupa cum va spuneam, nisipul din Antalya este apreciat de toata lumea si nu avea cum sa nu fie sarbatorit printr-un festival dedicat. Acest eveniment este organizat la rang international si este recunoscut in lumea intreaga. Incepe in luna Iunie si dureaza cateva luni, timp in care sunt create sute de sculpturi din nisp intr-un spatiu de 7000 metri patrati.

  • Opera si Balet: unul din cele mai frumoase evenimente la care puteti participa in Lara este Festivalul International Aspendos Opera si Balet (http://www.effe.eu/festival/international-aspendos-opera-and-ballet-festival) . Ce este in primul rand spectaculos aici, este insasi locatia, magnificul teatru Aspendos, un sit ce a supravietit mai bine de 2000 de ani, din vremea romanilor.

 

Kundu

Statiunea Kundu este de multe ori prezentata la un loc cu cea de dinainte pentru ca sunt foarte apropiate ca distanta si similare din punct de vedere al caracteristicilor. Totusi, ne place sa credem ca fiecare are frumusetea ei si la fel cum s-ar intampla in cazul unui cuplu de gemeni, individualitatea si specificul lor transpare chiar si prin asemenarea izbitoare.

De aceea, aceasta destinatie dedicata cel putin la prima vedere familiilor este plina ochi de hoteluri tematice si cumva si-a facut si un nume pe marginea acestui subiect, crescand in popularitate si imbogatindu-si colectia de titluri de la an la an.

 

  • WOW Topkapi Palace Hotel ofera o replica perfecta a arhitecturii otomane, si o experienta inedita pentru cei care aleg sa locuiasca chiar si o saptamana in aceasta locatie de lux;

  • Venezia Palace Deluxe Resort este construitic in jurul unei tematici de inspiratie italiana fiind decorat traditional, insa in acelasi timp simplu;

  • WOW Kremlin Palace Hotel este de data aceasta o locatie ce aduce Rusia si frumusetea culorilor ei mai aproape de Marea Mediterana;

In realitate sunt multe alte exemple, insa va vom lasa sa le descoperiti pe cont propriu sau cu asistenta personalizata din partea nostra.

Frumusetea statiunii nu se opreste insa aici, ea fiind accesibila pentru o gama larga de turisti, cu motive de calatorie extrem de diferite. Spre exemplu, aici se organizeaza a doua editie a Conferintei Internationale asupra Progreselor in Stiintele Naturale si Aplicate (http://www.icanas.org/) in luna Aprilie 2017. In cadrul acestui eveniment se vor atinge subiecte diverse de la probleme ce tin de mediu pana la chestiuni mai profunde, statiunea nostra primind cu bratele deschise o avalansa de oameni ce vor fi nevoiti sa o descopere in ritm accelerat.

Ce poate fi mai frumos decat combinarea utilului cu placutul si de fapt in asta consta secretul statiunii, acesta este elementul care o deosebeste de celelalte.

Belek

Despre statiunea Belek se spune ca este exclusivista si in realitate nu poate fi mai adevarat. Multe dintre hotelurile de lux pe care le admiram in poze sunt localizate in aceasta regiune. Noi recomandam Belek celor care cauta unele din cele mai fine plaje de pe coasta, masurand 16 km de nisip auriu hipnotizant. De asemenea, daca va place golful sau ati vrea sa incercati acest sport, aflati ca Belek este statiunea cu 12 terenuri profestioniste de golf, folosite pentru campionate internationale cum ar fi cele organizate de compania aviatica Turkish Airlines in 2012 si 2013. Nu in ultimul rand, mergeti in vacanta in Belek pentru frumusetea sit-urilor arheologice, cum este faimosul oras antic Perga.

Ce putem vizita in aceasta zona din Turcia?

Pentru ca am prezentat statiunea ca fiind una cu atractii turistice deosebite, haideti sa vedem care sunt cele mai importante si cele pe care nu le puteti rata. Desigur, aceasta zona este potrivita si fara sa iesiti din resort, insa in cazul acesta se poate sa fiti nevoiti sa reveniti si in anul ce urmeaza.

  • Cascada Kursunlu (http://www.antalya.org/listingview.php?listingID=86) este un loc de o frumusete cum rar intalniti. Pentru a va face o idee, ganditi-va doar ca sunt peste 100 de specii de pasari care traiesc in acest habitat natural si pe care le puteti observa fara efort in vizita voastra. Daca tot ati ajuns aici, sa nu uitati de pestera ascunsa dupa cascada, un loc magic in care veti experimenta linistea din spatele zgomotului.

  • Orasul in sine este superb, si va invita sa-i descoperiti bulevardele ticsite de oameni joviali, lacasele sfinte si magazinele ofertante. Nimic nu este mai placut decat ca destinatia pe care o alegi pentru vacanta sa fie sufienta prin ea insasi si sa nu fii nevoit sa mergi in excursii de o zi doar ca sa iti imbogatesti sejurul cu experiente, amintiri, fotografii si suveniruri.

Kemer

Atmosfera din Kemer este extrem de diferita fata de orice altceva veti intalni pana la sfarsitul acestui articol. Statiunea este suficienta prin ea insasi, cea mai atractiva caracteristica find tocmai frumusetea ei naturala cu multitudinea de parcuri si portocali care pot fi intalnite peste tot.

Aici marea, padurea si muntii se intersecteaza la un moment dat si este foarte interesant sa privesi claritatea apei, verdele puternic si plin de viata al copacilor dar si modul in care marea parca se intinde si ajunge padurea de pini iar aceasta din urma serveste ca umbra pentru plajele fierbinti.

In aceasta zona va puteti plimba pe faleza lunga si plina de magazine si localuri cu mancare traditionala si excesiv de gustoasa. Strazile sunt late, foarte bine intretinute si pline ochi de copaci, palmieri si flori multicolore.

Cea de-a doua plaja este formata din pietricele acolo unde apa se adanceste, acesta fiind o alta caracteristica distinctiva a statiunii. Intre cele doua plaje, se afla portul, unde veti gasi barci venite de peste tot din Europa.

De asemenea, fiecare zi de luni si marti sunt destinate pietii si astfel localnicii merg sa se aprovizioneze cu produse pentru saptamana urmatoare fiind o ocazie buna pentru voi sa experimentati acest lucru.

Adevarul este ca in aceasta statiune, turismul este dominant. In orele de seara insa, atunci cand se lasa racoarea, strazile se umplu de turisti si localnici care se amesteca pana cand devin o multime uniforma. Mesele sunt asezate pe trotuar si magazinele sunt pline de viata in incercarea frenetica de a vinde orice de la suveniruri marunte pana la covoare. Barurile si cluburile de noapte prind si ele viata si isi invita clientii sa arunce un ochi.

Desigur, exista si aici atractii turistice de vizitat, cum ar fi Phaselis si Olympos, insa accentul nu se pune neaparat pe ele.

Side

Ce nu stiati cu siguranta despre statiunea Side, este ca in anul 2006 a devenit rapid un loc popular deorece o multime de oameni au venit sa urmareasca eclipsa de soare care a avut loc pe 29 Martie.

Revenind totusi la subiectul nostru, nu putem sublinia indeajuns de mult cat de important este sa va alegeti un hotel care sa va placa si care sa va aduca tot confortul de care aveti nevoie insa in acelasi timp va invitam sa va programati timp pentru a gusta din adevarata atmosfera a acestei statiuni.

Este o combinatie inedita de apa curata si sclipitoare si excursii inapoi in timp prin intermediul ruinelor atat de bine prezervate ca cele pe care le puteti gasi aici.

Daca sunteti pasionati de sporturi nautice, aveti de ales intre:

  • Parasailing – o privire de ansamblu asupra ruinelor antice;

  • Cascada Manavgat – o excursie pe care nu o veti uita usor (aici exista si un loc de picnic, cateva restaurante si magazine pentru o calatorie prelungita);

  • Baile Pamukkale – cel mai eficient mod de a va revigora sunt si vor fi intotdeauna apele bogate in minerale de aici. Acestea ies efectiv din pamant si creaza efectul unei minuni a lumii care merita, zicem noi, sa fie vazuta.

Totusi, poate cea mai mare dintre atractii sunt ruinele romane, deoarece aceasta statiune a fost un important centru de comert cu multi ani in urma.

Si inca nu am terminat, pentru ca va propunem sa incercati magazinele si restaurantele de aici, macar o data, chiar daca sunteti cazati cu regim de masa all sau ultra all inclusive. Experienta negocierii pentru produse, dar si cea a unei mese traditionale turcesti la un restaurant ca Zumrut, asigura exotismul vacantei voastre.

Sa nu credeti ca aceasta statiune nu este pregatita si pentru viata de noapte pentru ca ati gresi. Se gasesc o multime de cluburi si pub-uri pe care le puteti incerca pentru un plus de distractie si aventura.

H2 – Alanya

Aceasta statiune a cunoscut o popularitate incredibila in ultimii ani si de bucura acum de mai multi turisti ca niciodata. Pentru ca asta nu se intampla asa, fara niciun motiv, va invitam sa descoperim impreuna in randurile ce urmeaza care sunt motivele pentru care ati petrece sejurul in Alanya si nu in alta parte.

Cele mai palpitante lucruri care ne vin in minte cand ne gandim la aceasta zona sunt fasiile extrem de lungi de plaja, apele calde si primitoare si istoria bogata a acestui oras care era considerata statiune de litoral inca de acum 800 de ani.

De ce aleg turistii Family Travel aceasta destinatie?

Motivele enumerate mai sus nu sunt intamplatoare si aceasta zona are atat de multe de oferit incat cateodata ne gasim in situatia in care nu stim ce sa povestim sau sa recomandam mai intai.

  • Castelul Alanya (www.historvius.com/alanya-castle-1744/) exista din 1226 si majoritatea zonelor de interes major sunt ori in interiorul sau ori in imprejurimi. Mocheea construita de Suleiman Magnificul si ceea ce se numeste "caravanserai" (un fel de han la care se inopta) pot fi vizitate in ritmul propriu si sub soarele care va va bronzeaza bland in acelasi timp. Veti vedea exemple superbe de arhitectura otomana care va vor inspira cu siguranta si in continuarea sejurului.

  • Turnul Rosu este un alt element de baza din reteta noastra deoarece in zilele noastre este transformat in muzeu si astfel reda intr-un mod inedit incarcatura istorica a zilelor ce au apus. Caracterul special al acestei cladiri poate fi inteles prin cunoasterea faptului ca a fost proiectata de un arhitect adus tocmai din Siria. De asemenea, la momentul actual, este ulrimul ramas din cele 83 de turnuri si este un exemplu deosebit de arhitectura militara medievala.

In conluzie, speram ca acest articol va aduce o claritate a ceea ce inseamna fiecare statiune de pe litoralul turcesc dar va si tenteaza sa le incercati pe cele unde nu ati mai fost sau sa le redescoperiti pe cale pe care le-ati vizitat deja. Oricum ar fi, noi suntem aici, gata sa impartasim viata alaturi de voi putin cate putin.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close