Antena 3 CNN Ziua Națională Ziua Naţională a Stelor Unite Ale Americii. Semnificația istorică a zilei de 4 Iulie

Ziua Naţională a Stelor Unite Ale Americii. Semnificația istorică a zilei de 4 Iulie

În fiecare an, pe 4 iulie, este sărbătoare mare peste Ocean. Este ziua în care americanii sărbătoresc Ziua Națională. Mai exact, în această zi, în anul 1776, pe atunci cele 13 colonii americane își declarau independența de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.

Ziua Naţională a Stelor Unite Ale Americii. Semnificația istorică a zilei de 4 Iulie
Sursa foto: jameslee/Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2022   •   13:22

4 iulie înseamnă însă şi o celebrare a valorilor americane.

"Este cu adevărat o zi în care onorăm conceptul că suntem cu toţii înzestraţi, că avem anumite inalieanabile de la Creatorul nostru, că suntem egali. Iubesc acest lucru. Este o celebrare  a libertăţii, cred că este o celebrate a unei naţiuni care se îndreaptă către o uniune "mai perfectă", nu o naţiune perfectă, ci o naţiune care se îndreaptă în direcţia unei "uniuni mai perfecte". Are de asemenea legătură cu familia, cu prietenii, cu a te simţi bine, şi a celebra libertăţile pe care le avem", a declarat William J.O'Connor, ataşat culturar, Ambasada SUA.

Ziua de 4 iulie aduce emoţie în sufletele americanilor

Ziua naţională este un prilej pentru petreceri în familie, parade, meciuri de baseball, şi pentru spectaculoase focuri de artificii.

Nicio sărbătoare nu este completă fără o mâncare bună pe care să o împarţi cu familia şi prietenii. 

"Întotdeauna vi se va vorbi despre hamburgeri, hotdog, fripturi, barbecue în curtea din spate, un barbecue mar, şi, cu siguranţă, este adevărat, dar, de acolo de unde vin eu, familia mea a venit din Irlanda, întotdeauan aveam mâncare tradiţională irlandeză, sau, în Los Angeles, unde am crescut, se mânca tamales, feluri de mâncare din America Centrală, pâine cu seminţem reţetă filipineză, fiecare aduce ceva şi toată lumea se bucură", a spus William J.O'Connor.

ziua de 4 iulie aduce emoţie în sufletele americanilor.

"Pentru mine, 4 iulie este cu adevărat o celebrare, după părerea mea, a ceea ce este mai bun la naţiunea mea, a ceea ce este mai bun la poporul nostru", a povestit William J.O'Connor, în exclusivitate la Antena 3.

Ce cred românii despre parteneriatul strategic dintre România și SUA

Parteneriatul Strategic cu SUA a reprezentat un reper esenţial al politicii externe româneşti, unul dintre pilonii de bază ai acesteia, alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close