Antena 3 CNN Externe Hollande: În pofida eşecului, summitul UE a fost "util"

Hollande: În pofida eşecului, summitul UE a fost "util"

Hollande: În pofida eşecului, summitul UE a fost "util"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Noi 2012   •   18:52

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a apreciat că, în pofida eşecului, summitul UE pe tema bugetului multianual a fost "util" şi "constituie o etapă spre un acord", informează AFP.
   
"Consiliul European a fost util şi corespunde unei etape necesare pentru ajungerea la un acord", a declarat Hollande într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles.
   
Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a încheiat vineri după-amiază, fără a se ajunge la un acord.

Reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cele 27 de state membre UE începuse joi seara, la Bruxelles, fiind dedicată în principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014-2020. "Şefii de stat şi de guvern s-au despărţit fără a ajunge la un acord", afirmă o sursă oficială.
   
Şi preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, la Bruxelles, că, deşi negocierile au eşuat, acum se ştie cert că reducerea pentru bugetul UE pe 2014-2020 va fi de 100 de miliarde de euro faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene. În plus, în negocierile de la Bruxelles s-a reuşit readucerea cofinanţării proiectelor la 85% de la 75% şi s-a acceptat ca prefinanţarea să fie 4%, a completat Traian Băsescu.


   

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close