Antena 3 CNN High Tech Microsoft avertizează: Cariera lui Windows XP se apropie de final

Microsoft avertizează: Cariera lui Windows XP se apropie de final

Microsoft avertizează: Cariera lui Windows XP se apropie de final
Sursa foto: Foto: Jet-computing.com
12 Iul 2011   •   15:49

Microsoft îi indeamnă pe utilizatorii Windows XP să renunțe la deja vechiul sistem de operare, având în vedere că acesta se apropie de finalul carierei, cel puțin în termeni de suport tehnic.

Este timpul ca Windows XP să devină o relicvă a trecutului, a precizat Stephen Rose pe blogul Windows Team. El a spus că utilizatorii ar trebui să urmeze calea Windows 7, a cărui licență a fost vândută deja de peste 400 de milioane de ori în întreaga lume.

„Lucrurile devin mai bune, mai rapide. Și, în cele din urmă este timpul să treci de la ceva mulțumitor la ceva mult mai bun”, a declarat oficialul Microsoft, citat de Pocket-lint.com.

„Windows XP a avut o carieră uimitoare, și milioane de utilizatori de computere îi sunt recunoscatori. Însa este timpul să trecem mai departe. Și asta din două motive: suportul extins pentru Windows XP va înceta în mai puțin de 1.000 de zile; și al doilea motiv: acum există un SO mult mai bun decât Windows XP”.

Windows XP a fost lansat în urma cu aproape zece ani. În martie 2011 era în continuare cel mai răspândit sistem de operare din lume, cu o cotă de 40%, în special mulțumită companiilor care folosesc platforma. Windows 7 îl urmează îndeaproape cu o cotă de 30%, Vista este al treilea, cu aproximativ 13% iar Mac OS X, locul 4, cu 7%.

Rose a îndemnat în special mediul de afaceri să treacă la noul sistem de operare cât mai repede. „Timpul este limitat, trebuie să vă mișcați rapid, iar organizațiile care nu au început upgrade-ul, sau sunt într-o fază timpurie a sa, trebuie să calce acceleratia”, a mai spus oficialul Microsoft.





×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close