Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Cătălin Chelu, dat în urmărire după ce nu s-a prezentat să-şi ispăşească pedeapsa în dosarul "Mita la MAI"

Afaceristul Cătălin Chelu, dat în urmărire după ce nu s-a prezentat să-şi ispăşească pedeapsa în dosarul "Mita la MAI"

Afaceristul Cătălin Chelu, dat în urmărire după ce nu s-a prezentat să-şi ispăşească pedeapsa în dosarul "Mita la MAI"
11 Sep 2014   •   13:19

Afaceristul Cătălin Chelu, care a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Mită la MAI", a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, după ce acesta a dispărut, imediat după pronunţarea sentinţei.

Judectoarea Camelia Bogdan l-a condamnat pe omul de afaceri Cătălin Chelu la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Mită la MAI" pentru încercarea de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut prin decizia luată sentinţa dispusă, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti. Prin aceeaşi măsură, CAB a dispus ca omul de afaceri să nu mai poată ocupa vreo funcţie în cadrul vreunei societăţi comerciale pentru o durata de cinci ani.

Instanţa a dedus din pedeapsa de şase ani a lui Cătălin Chelu durata reţinerii şi a arestului preventiv executate de omul de afaceri, din 20 noiembrie 2010 până în 11 februarie 2011.

Totodată, instanţa i-a condamnat pe Niţache Ştefan Badea la patru ani de închisoare cu executare, pe Gabriel Constantinescu şi pe Cristi Antonel Bunu la câte şase luni de închisoare cu suspendare.

 

×
Subiecte în articol: Catalin Chelu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close