Antena 3 CNN Actualitate Ginerele lui Băsescu, tun din bani publici. Radu Pricop a primit un contract cu dedicaţie de la CNC

Ginerele lui Băsescu, tun din bani publici. Radu Pricop a primit un contract cu dedicaţie de la CNC

Ginerele lui Băsescu, tun din bani publici. Radu Pricop a primit un contract cu dedicaţie de la CNC
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Iun 2014   •   15:26
Noi dezvăluiri despre modul în care se fac bani în familia lui Traian Băsescu. Acum un an, casa de avocatură a lui Radu Pricop, ginerele preşedintelui, a primit un contract de asistenţă juridică de 370.000 de euro de la Consiliului Naţional al Cinematografiei.

Potrivit ziarului Ring, contractul a fost acordat direct, fără licitaţie de Mihai Kogălniceanu, proaspăt numit la şefia Consiliului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Amănuntul şi mai interesant este că în declaraţia de avere a lui Kogălniceanu, din februarie 2013, apare trecut un împrumut de 90.000 de lei către Radu Pricop. 
 
De la 1 iulie 2013, pragul valoric până la care autoriăţile contractante pot face achiziţie directă a fost majorat de la 15.000 euro la 30.000 euro (exclusiv TVA) pentru produse şi servicii şi la 100.000 de euro pentru lucrări.

Societatea Civilă de Avocaţi "Pricop & Banu" a câştigat prin negociere directă, fără anunţ de participare, un contract de 301.920 de euro plus TVA, pentru servicii de asistenţă şi reprezentare juridică. 
 
Lovitură după lovitură pentru Băsescu. Ginerele preşedintelui, lăsat fără bani

 
La sfârşitul anului trecut, Mihai Gâdea dezvăluia la "Sinteza Zilei" faptul că iubitul Ioanei Băsescu, Radu Pricop, va primi 10 milioane de euro despăgubire pentru 90 de hectare de teren care nici măcar nu-i aparţin. Este vorba despre un teren al familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă.

Despăgubiri de 10 milioane de euro pentru nişte terenuri care au aparţinut familiei brătienilor

Gâdea a prezentat, de-a lungul mai multor emisiuni, DOVADA că întreaga retrocedare se sprijină pe un fals greu de imaginat: omorârea în acte a celei care s-ar fi putut opune acestei afaceri.

- implicat în dosarul retrocedărilor pământurilor Brătienilor
- în dosar, o moştenitoare a Brătienilor a fost declarată moartă
- firma lui Pricop a primit după o negociere directă un contract cu Centrul Naţional al Cinematografiei, valoarea contractului: 302.000 euro, fără TVA
- contract cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, valoarea contractului: 388.800 lei, fără TVA
- partenerii lui de afaceri obţin despăgubiri de milioane de euro de la stat

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Subiecte în articol: Radu Pricop
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close