Antena 3 CNN Actualitate Ciprian Meriuță este câștigătorul concursului 100 România din anul Centenarului

Ciprian Meriuță este câștigătorul concursului 100 România din anul Centenarului

Ciprian Meriuță este câștigătorul concursului 100 România din anul Centenarului
02 Dec 2018   •   01:35

Update: Câștigătorul din acest an este Ciprian Meriuță. Acesta a strâns  59.7% din voturile publicului. Ciprian are 32 de ani și este din Roman. Este medic dentist și antreprenor, are o clinică de stomatologie în Roman, afacere de familie, el și soția coordonează clinica.

A terminat Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea din Iași, a terminat cu note foarte bune, a avut 10 la licență.

E membru PNL la tineret de aproape trei ani la Roman. Chiar dacă e membru de partid, nu poate să ajungă des la ședinte.

Ciprian s-a luptat cu alți opt concurenți într-o ediție eveniment de Ziua Națională, prezentată de Mihai Gâdea și Adrian Ursu și după  multe probe.

Câștigătorul va pleca în Tenerife. Juriul concursului este format din jurnaliștii Antena 3:  Alessandra Stoicescu, Oana Zamfir, Mircea Badea, dar și Mugur Ciuvică și Alex Coita.

Știre inițială: Ediție eveniment de Ziua Națională la Antena 3. Mihai Gâdea și Adrian Ursu sunt gazdele concursului din acest an „100 România”. 

Opt concurenţi se vor confrunta în marea finală „100 România", concursul deja tradiție organizat de Antena 3 de Ziua Națională. Este cea mai frumoasă competiție care dă glas românilor de ziua noastră, a tuturor, și un spectacol de idei supervizat, ca și în anii trecuți, de cele mai cunoscute personalități Antena 3.

Dincolo de miza dialogului, câștigătorul va pleca pe urmele președintelui României, într-o vacanță în Tenerife. Îi veţi cunoaşte pe toți, pe tot parcursul zilei, la Antena 3. Juriul concursului este format din jurnaliștii Antena 3:  Alessandra Stoicescu, Oana Zamfir, Mircea Badea, dar și Mugur Ciuvică și Alex Coita.

„Să fie autentici, să nu vină cu șabloane”, a fost sfatul pe care Alessandra Stoicescu l-a avut înainte de concurs pentru concurenți.

Dana Chera va avea un moment special în această seară.

Iată care este regulamentul concursului.

Nadina Câmpean se află în camera verde alături de concurenți.  Alături de ei au fost și câștigătorii din anii trecuți: Rareș: Să nu aibă emoții, e firesc dar sunt cel mai mare dușman. În camera aceasta este foarte mare presiunea. Să se scuture de emoții și să-și spună mesajul. Nu s-a schimbat, victoria mea de anul trecut a constituit o confirmare că sunt pe drumul cel bun”.

Bogdan, pe locul doi: Prefer să vorbesc despre concurenți. Să nu vadă din premiu un obiectiv și îmi doresc ca publicul să voteze pe cel mai sincer. Favoritul meu va fi cel mai sincer.

Moment special la Antena 3: Imnul Național cântat de doi copii. Diana Crăcană va fi vocea, fiind acompaniată de Andrei Albu, 12 ani, la chitară.

Liviu Pleșoianu anunță cine rămâne în concurs:  Rezultate votului popular. Intră concurenții. Publicul a decis: Ciprian Mereuță, Cristian Deseagă, Orsolya Berecki, Iosefina Pascal rămân în concurs.

CONCURENŢI:  

1. IOSEFINA Pascal  – 25 ani, București, 2. DELIA Scripcariu  – 17 ani, Iași, 3. CIPRIAN Meriuță – 32 ani, Roman, 4. CRISTIAN Deseagă – 25 ani, Odorheiu Secuiesc, 5. GELU Vlădoiu  – 63 de ani, com Conțești, Dâmbovița, 6. VIOREL Tomescu – 65 ani, București, 7. MIHAI Constantinescu – 34 ani, Ploiești, 8. ORSOLYA Berecki  – 21 ani, Reghin

Cum se votează: Juriul dă note, iar publicul își votează preferatul prin sms la 1272 (0.60 euro/sms TVA inclus) cu textul prenume concurent.

Vedeți cum s-a desfășurat prima probă

În camera verde

Nadina Câmpean: Emoțiile sunt mai mari, interacțiunea. Sunt și lacrimi. Ciprian: „A fost ușor pentru mine că îmi place să spun lucrurile așa cum le gândesc”. Cristian: „Nu văd de ce aș avea motive să schimb strategia, poate nu ar trebui să fiu incisiv, mi-am asumat riscul, mă bucur că pot să fiu în această emisiune. Delia: Au mai trecut emoțiile. Vlădiu: A fost dificil pentru că eu sunt om de țară, am început să am gândire simplă. Ar trebui să vorbesc pe limba lor. Ăsta e principalul mesaj. Iosefina: Sigur că dea, m-a copleșit susținerea părinților, criticile juriului. Sunt mulțumită de ele. 

Urmeză și ceilalți doi concurenți.

Mesaje pe Facebook

Andreea Cigolea a prezentat care sunt mesajele celor de pe Facebook. Există multe felicitări pentru emisiune, pentru concurenți. Pentru Mihai a spus că a slăbit, despre Adrian Ursu că are o culoare interesantă de costum. Despre Mircea că este foarte relaxat.

Simona Popescu - Imi place Cristian. Ca viitor politician sau ca magistrat.

Fîciu Cosmin Ion -Îl susțin și îl votez cu toată încrederea pe Cristian! Cred că va câștiga concursul #100Romania! Felicitări, Antena 3 pentru această emisiune istorică de Centenar!

Minu Solano - Superbi tineri! Si informati si deștepți! Văzându-i încep să am încredere în viitorul acestei țări! Începusem să ne temem că toți sunt pe calapodul ”rezist’. Bravo! Felicitari!

Marilena Nicolescu - Bafta, Iosefina!

Maria Staicu ·- Cristian si Orsi cei mai buni!! (Magistratul si barmanita).

Dana Varga -Emotionant mesajul lui Orsoya! Dar sincer?? am votat o!

Mohammed Wattad - Succes Ciprian Meriuta. Te sustin de departe (din Israel) am incredere in gandurile si planurile tale, esti mereu la inaltimea evenimentului

Petru Gabor - Început în forță. Mult succes domnule doctor. Te susținem și bineînțeles votăm.

Domnica Vrinceanu - Felicitări, doctore! Ai vorbit ca un poet! - este un alt. mesaj tot pentru ciprian

Fîciu Cosmin Ion - Felicitări, Iosefina! Foarte bun răspuns pentru abuzurile sistemului care a distrus vieți, ești o luptătoare! Respect!

Sorin Pop - Felicitări. Îți urez succes. Ești favorita mea.  tot despre Iosefina desigur

Nelly Spataru -  Eu te voi sustine! Carcotasi vor exista mereu care sa-i impiedice pe cei ca tine. Succes, Cristian!

Thor Nysveen - Felicitari acestui tanar Cristian!!

Veronica Lupsa - Sunteți puși acolo pentru că meritați..MULT SUCCES

Christy Rhea - Mai avem o șansă, cu astfel de copii!

Lutoaica Ana Cernadie - Tineri de perspectivă, felicitări pentru emisiune !

O nouă intervenție a mesajelor pe Facebook: Cristian, Ciprian și Iosefina sunt favoriții publicului, ne spune Andreea Cigolea. Iată și alte mesaje ale celor de pe Facebook:

Lor Iu - Succes tuturor concurenților! Doamne Ajuta sa fie urmate propunerile lor viabile, simple și inteligente!

Sebastian George - Am votat domnul Gelu. Succes si la multi ani Romania!

Oana Gãnceanu -  Abia acum vedem tinerii frumoși și liberi.

Basilio Buruiana - Josefina are aplomb, a fost, mai decisă și mai incisivă...

Adelaide - Colentina Iosefina e cea mai tare pana acum!

Gabi Andreias - Foarte simpatica Iosefina

Gabriel Si Mihaela Angheluta - Bravo Ciprian. Toti Romanii ar trebui sa gandeasca ca tine. Bravo.

Ica Untaru - Până acum, doar Josefina și băiatul de la Cluj, Cristian, m-au convins. În rest...clișee! Cu toată dragostea!

Roxy Maria - Bravo, Ciprian Meriuta! Ești cel mai bun.

Constanta Stanciu - Imi place emisiunea, de 3 ani (cred ca este al 3-le an de cand realizati aceasta emisiune) felicitari, asa descoperiti adevarati oameni, in tara asta frumoasa, numita Romania! (cu oameni frumosi ca dvs cei 2) si din juriu toti!

Simona Popescu - Imi place Cristian. Ca viitor politician sau ca magistrat.

Camera verde cu concurenții care au pierdut.

Unii sunt dezamăgiți după rezultatele concursului, alții sunt speriați pentru ceea ce urmează. Fiecare din cei 8 și-au dorit să câștige. Tomescu: Dacă voi putea, voi participa, sunt onorat că am participat la competiție, sunt fericit pentru cei care merg mai departe. Sunt oricând gata să mă implic, creșterea gradului de implicare. Delia: Sincer nu mi-am făcut o viziune clară și este o experiență unică. Vlădoiu: Nu mi-a lipsit nimic, ce am avut de spus, am spus, a fost o experiență nouă. Mihai: Eu sunt nemulțumiți de rezultat. Sunt mândru că am participat.

Urmează proba a doua: Primul test: Ce ați face dacă:

Ciprian Mereuță: Ministrul Educației și ți se solicită de un ONG modificarea orei de religiei cu ore de sexualitate. Acceptați sau nu? Dc?

„Îmi place că mi-a fost atribuită tema educației. Întrebarea dacă accepta cererea ONG-urile de a scoate orele de religie. Am avut un preot care ne preda religie, domana dirigintă au creat câteva ore în care au îmbinat cele două ore de religie și sexuale. Dacă aș fi, aș milita pentru ore de educație sexuală în cadrul celor de religie.

Cristian Deseagă: Ești președintele României invitat la Casa Alba. Președintele SUA îți spune să-i ceri ceva pentru țara ta?

„Aici există două ipoteze: una trădător, una patriot. În această situație, m-aș adresa permiteți-mi un ambasador pe care îl puteți controla, un ambasador, nu cum au fost ultimii doi, aș cere un ambasador să-și respecte atribuțiunile”.

Orsolya Berecki: Ești deputat și mulți copii consumă droguri? Ați da o lege de legalizare a drogurilor ușoare?

„Eu nu sunt de acord cu drogurile, nu aș vrea să se legalizeze, distruge sănătatea multor oameni, sunt videoclipuri cu tineri drogați și în ce hal arată, nu aș dori să se afle substanțe care controlează oamenii care nici nu își dau seama cât de tare își strică sănătate?”

Iosefina Pascal: Esti prim-ministru și esti acuzat de fapte de corupție. Iți dai demisia? „Nu, ar însemna pentru că aș încălca votul pe care mi l-au dat cetățenii, am ajuns la o suprasaturație, corupția există din cele mai vechi timpuri, Biblia conține esența corupției între Adam și Eva. Nu mi-aș da demisia și nu m-aș chinui să-mi apăr nevinovăția, ci aș aștepta să văd ce decizie ia justiția”.

Al doilea test: Vom avea șapte replici, cine ghicește cine este autorul, câștigă.

20 de secunde pentru fiecare. Cine a zis vorbele?

"Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că suntem la putere acuma”?

“Poţi să conduci dacă eşti bun, altfel te ejaculează”? Vanghelie.

“Bă! Linişte! Ce dracu’!”? Băsescu.

“Altă întrebare...altă întrebare...”? Iordache.

„Tu ce faci fă, Doina, aici”? Ponta.

„Urmăresc cu atenţie şi, recunosc, cu un pic de îngrijorare”? Iohannis.

„Orice om îi este teamă”? Dăncilă.

Moment special la Antena 3

Dana Chera a apărut din nou pe micile ecrane. „În casele oamenilor care se uită la Antena3. Am văzut multă bucurie în jurul meu. Noi ca nație suntem ușor instabili.Apoi ne întoarcem la meteahna noastră. eu cred că se va întâmpla ceva ca România să se bucure. Cred că și credința noastră ne va salva.

1. Cum repară gafă de neconceput la ședința solemnă, gafa că președintele veteranilor de război se plimba singur fără să fie oprit, să i se mulțumească?

Ciprian: „Dacă aș fi președintele României, aș chema pe premier și împreună aș avea o discuție să îi chemăm pe președintele asociației și să facem un mesaj să-l ridicăm acolo unde e cazul”.

2. Dacă ar putea spăla picioarele unui om care nu se poate spăla și dacă ar putea să le spele cuiva care se poate spăla singur.

Iosefina: „Aș spăla picioarele cuiva care nu-și poate folosi picioarele. Pe Mihai Neșu”.

3. Cât de departe poate să meargă sacrificiul lui pentru România?

Cristian: Eu sunt un om care poate avea de pierdut prin participarea aici, dar recunosc aș fi dispus să merg până la capăt. Acest triumf al ticăloșiei trebuie să înceteze.

4. Este întrebarea doamnei Tamara Buciuceanu: Când va fi momentul în care oamenii se vor iubi necondiționat unii pe alții?

Orsolya: O să fie dragoste între oameni, oamenii să se iubească cât mai repede, să se înțeleagă cât mai repede. Oamenii au orgolii, o să mai țină această vrajbă.

Ce spune juriul despre prestația concurenților. Iată ce note au primit pentru cele trei probe.

Cine sunt ultimii doi finaliști: Cristian Deseagă și Ciprian Meriuță sunt în finală.

14.75% - Osolya Berecki - locul 4.

19,97% - Iosefina Pascal - locul 3.

Camera verde cu cele două tinere eliminate din finală.

Osolya: „Sunt câștigătoare, mi-au plăcut cei 7 oameni, mare plăcere. Nu am un preferat. Să câștige cel mai bun”.

Iosefina: „Sunt foarte mândră și răspunderea uriașă venind aici. Ei sunt fericiți că am ajuns aici și consideră că este un pas înainte pentru afirmarea politică. Cred că trebuie să câștige cel mai spontan și cel mai sincer”.

Începe Marea Finală

Ana Iorga este invitată să le dea concurenților un test. Pentru claritate, trebuie să pronunțăm corect. Un exercițiu de dicție.

Cosaşul Saşa când coseşte
Cât şase saşi sasul coseşte.
Şi-n sus şi-n jos de casa sa
Coseşte sasul şi-n şosea.
Şi şase case Saşa-şi ştie.
"Ce şansă!", Saşa-şi spuse sieşi.

Partea a doua a probei. Ceva de sintaxă.

ALEGEŢI VARIANTA CORECTĂ:

a. Eu sunt singura care te-am încurajat să nu renunţi.
b. Eu sunt singura care te-a încurajat să nu renunţi.

COMPLETAŢI CU FORMA VERBALĂ DE MAI-MULT-CA-PERFECT:

Noi (a rămâne) acasă.

A doua probă: Întrebarea juriului pentru concurenți

Alex Coita pentru Cristian: Au trecut 100 de ani și sperăm că vor trece încă 100 în aceeași formulă, un obiect sau o infiormație pe care românii ar trebui să o știe și ai pune-o âîntr-o capsulă, care ar fi și de ce?

Cristian: Să evite schimbările de regim, la noi în ultimii 100 de ani, au existat trei mari schimbări, distrugerea a tot ceea ce a fost bun aici. Să evite schimbările.

Oana Zamfir pentru Ciprian: În orice situație publică ai fi fost în care să fie președinte, premier și să organizezi evenimente pentru Centenar, să semnezi, să faci o acțiune, ce ai fi făcut?

Ciprian: Dacă aș fi , mi-aș forma o echipă cu oameni mai valoroși decât mine. Cu ajutorul acestei echipe aș organiza un Centenar, în care oamenii să vadă unitate, să facem pace, unitate, în așa fel încât noi să fim mai buni. În România, există un monument și acela e Marea Catedrală, este un lucru foarte bun, pentru că populația are nevoie și de credință. Fericirea vine din lucruri simple, dar este legată cu un fir simplu de credință.

Ultima probă: Fiecare concurent adresează o întrebare celuilalt.

Ciprian pentru Cristian: M-am bucurat foarte mult că am stat cu el, m-am bucurat csă-l găsesc aici. Am o întrebare grea. Ești președintele României și trebuie să iei o decizie, dar cineva vine și-ți arată un material compromițător la adresa copiilor tăi, cum procedezi?

„Eu spre deosebire de alți candidați, nu mi-aș asuma misiunea de a candida dacă știu că ar exista materiale compromițătoare. Asta au făcut probabil unii dintre candidați și câștigători, de aceea există breșe de securitate”.

Oana Stancu: Dacă se întâmplă după ce ajungi președinte?

„Nu am avut poze compromițătoare cu niciun președinte, aș sacrifica familia spre binele suprem, pentru a fi în disonanță cu toți ceilalți”.

Ciprian: Aș veni în fața dumneavoastră și aș spune cu ce am fost șantajat. Cred că ar fi mult mai bine.

Cristian pentru Ciprian: Model din istoria universală pe care l-ai transpune în acest moment.

Pe Regele Ferdinand, în 1916, Regele Ferdinand a luat decizia de a intra în război împotriva țării sale, Germania. A fost întrebat de ce: eu nu sunt o dinastie germană, sunt românească, și fac un bine pentru România.

Cristian: Am intrat într-un război pentru care nu eram pregătiți. Probabil ar fi trebuit să se ocupe și de organizarea armatei, înainte de a face acte suicidale.

Europarlamentarul Claudia Țapardel: „Am urmărit această emisiune. M-au impresionat toți cei opt tineri. Ca orice politician am avut un mesaj, de la România mi-aș dori niște lideri cu tărie de caracter, aceste caracteristici am văzut în acești tineri. V-ați califoicat și pentru un post la Bruxelles, cu răspunsurile într-un minut. Vrea să vă spun că aș fi onorată ca pe cei patru finaliști să-i invit la Bruxelles, să vadă cum funcționează Parlamentul European”.

Cine este câștigătorul celor de pe Facebook. Andreea Cigolea a făcut clasamentul: Cristian este favorit pentru cei de acasă. De la început l-au susținut.  Iată și mesajeje internauților pentru cei doi finaliști.

Fîciu Cosmin Ion - Îl susțin și îl votez cu toată încrederea pe Cristian! Cred că va câștiga concursul #100Romania! Felicitări Antena 3 pentru această emisiune istorică de Centenar!

Minu Solano - Superbi tineri! Si informati si deștepți! Văzându-i încep să am încredere în viitorul acestei țări! Începusem să ne temem că toți sunt pe calapodul ”rezist’. Bravo! Felicitari!

Maria Staicu ·- Cristian si Orsi cei mai buni!! (Magistratul si barmanita).

Mohammed Wattad - Succes Ciprian Meriuta. Te sustin de departe (din Israel) am incredere in gandurile si planurile tale, esti mereu la inaltimea evenimentului

Argentina Iancu - Cristian. Un concurent bun ...

Mihaela Luminita Tita Ivan - Slabuti rau concurentii din acest an! Cei doi baieti mai tineri raspund mai bine - ciprian si cristian

Jana Stavri -  Dragilor felicitări ptr emisiune! Vreau sa stiu lui Mircea i-ati dat doar cartonasul cu nota 10.

Dana Varga - Emotionant mesajul lui Orsoya! Dar sincer?? am votat o!

Rus Florin Andrei - Cred ca Cristian va castiga.

Elisabeta Nacu ·- Concurenti par a fi mai dezghetati decat in editia precenta.

Adrian Florescu - Concurentul "Cristian" este exemplul potrivit pentru "reprezentativ"... Minunat raspunsul referitor la schimbarea de regim!

Gabrielle Gabytza Gabriela - Ciprian trebuie sa cqstige! Succes Ciprian!

Roxy Maria - Bravo, Ciprian Meriuta! Ești cel mai bun.

Nelly Spataru - Toti concurentii sunt cu inima sus pentru o Romanie demna, sunt motivati sa aspire la o viata buna in propria lor tara, dar eu tot pe Cristian il voi sustine!

Iată prezentarea pe larg a celor opt concurenți:

Cristian Deseagă

Orsolya Berecki

Mihai Constantinescu

Delia Scripcariu

Gelu Vlădoiu

Iosefina Pascal

Viorel Tomescu

Ciprian Meriuță

 

 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close