Antena 3 CNN Actualitate 25 de jandarmi români din Kosovo, amendaţi la graniţa cu Macedonia pentru contrabandă (VIDEO)

25 de jandarmi români din Kosovo, amendaţi la graniţa cu Macedonia pentru contrabandă (VIDEO)

25 de jandarmi români din Kosovo, amendaţi la graniţa cu Macedonia pentru contrabandă (VIDEO)
Sursa foto: jandarmi
21 Apr 2010   •   12:12

25 de jandarmi români din forţele de menţinere a păcii în Kosovo au fost opriţi la graniţa cu Macedonia cu suspiciunea de contrabandă. Jandarmii cumpăraseră ţigări şi alcool în cantităţi mai mari decât prevede legea şi nu au declarat produsele la vamă. Misiunea UE în Kosovo cere o anchetă în acest caz.


Cei 25 de militari se întorceau în România, în concediu. La vama cu Macedonia, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră. Ei au fost amendaţi pentru că aveau asupra loc cantităţi de ţigări şi alcool mai mari decât limita legală.

Potrivit lui Olimpiador Antonescu, şeful Jandarmeriei Române, militarii nu cunoşteau legea macedoneană. Jandarmii au petrecut o noapte la graniţă, pentru că administraţia vamală îşi terminase programul.

Până să fie sancţionaţi, jandarmii s-au tot scuzat şi au spus că ţigările şi băuturile alcoolice reprezentau comisioane pentru colegii lor din ţară. Nu le-a mers. Au fost amendaţi de poliţiştii de frontieră din Macedonia cu câte 500 de euro, iar tot surplusul de marfă a fost confiscat.

Ofiţerii au spus că nu ştiau care este cantitatea cu care aveau voie să intre în Macedonia pentru că şoferul autocarului uitase să le spună. Şefii jandarmeriei române spun că au început o anchetă şi că vinovaţii vor fi sancţionaţi dur pentru că imaginiea instituţiei a fost pătată.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kosovo jandarmi macedonia contrabanda
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close