Antena 3 CNN Actualitate Ani Creţu: Vreau să iniţiez o petiţie online, am primit foarte multe mesaje de la mame care păţesc la fel

Ani Creţu: Vreau să iniţiez o petiţie online, am primit foarte multe mesaje de la mame care păţesc la fel

Ani Creţu: Vreau să iniţiez o petiţie online, am primit foarte multe mesaje de la mame care păţesc la fel
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Dec 2013   •   11:56
Ana Creţu, actriţa care a dat statul în judecată pentru că şi-a primit indemnizaţia pentru creşterea copilului după JUMĂTATE DE AN de la naştere, a explicat, exclusiv pentru emisiunea News Magazine, că problema ei s-a rezolvat, dar că doreşte să meargă mai departe, în numele mamelor care trec prin experienţe asemănătoare. 
 
"În martie am născut, pe 14 martie şi prima indemnizaţie am primit-o la sfârşitul lui septembrie. Nu ştiu să vă spun de ce. Cine îţi dă explicaţii? Tocmai de-aia mi s-a părut că mi s-a încălcat un drept şi am luat atitudine. În momentul de faţă lucrurile s-au reglat, pentru mine, dar cum sunt atâtea cazuri, care primesc chiar şi după şapte luni de la naştere, nu este normal. Eu m-am dus acolo şi mi s-a spus că este un dosar greu, pentru că sunt şi drepturi de autor implicate, nu aveam doar un salariu pe carte de muncă. Da, pentru că nu poţi să trăieşti de pe un salariu de actor la un teatru şi atunci îţi iei şi alte colaborări. Probabil că le este greu să adune şi să împartă la 12", a explicat actriţa. 
 
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a explicat, într-o intervenţie telefonică, că nu cunoaşte cazul actriţei dar a recunoscut că există o problemă care trebuie rezolvată cât de curând şi şi-a exprimat deschiderea faţă de posibile soluţii. 
 
"Nu cunosc cazul doamnei, nici nu am putut să urmăresc dar, în orice caz, trebuie luate măsuri, clar. Nu se poate ca o indemnizaţie să nu fie plătită. Şi în administraţie şi mai ales la primării, fără să le iau partea, dar ştiţi că s-au făcut reduceri masive şi posturile libere s-au blocat. Sperăm să se rezolve aceste probleme. Într-adevăr, este de neadmis. La un sistem informatic integrat ar fi mult mai uşor, în aşa fel încât să putem să primim cereri şi online, orice am face, dar un sistem integrat nu se poate face peste noapte. O rog pe doamna Creţu să vină la mine la minister şi să discutăm, eu sunt deschisă şi la propuneri, poate reuşim să rezolvăm, dacă are şi idei."
 
Actriţa a explicat şi că doreşte să iniţieze o petiţie online, pentru a modifica legea în vigoare. 
 
"Vreau să spun că problema mea s-a rezolvat dar problema asta merită ca eu să merg mai departe. Am primit foarte multe mesaje de la mame care păţesc la fel şi care se confruntă cu aceleaşi probleme. Eu îmi doresc să iniţiez o petiţie online, pentru modificarea legislaţiei, conform problemelor."
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close