Antena 3 CNN Actualitate ANPC a controlat Mall Veranda și comercianții din Piața Obor, din București. Amenzile aplicate au ajuns la 140.000 de lei

ANPC a controlat Mall Veranda și comercianții din Piața Obor, din București. Amenzile aplicate au ajuns la 140.000 de lei

Comisarii de la protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 140.000 lei unor operatori economici şi comerciali care activează în cadrul Complexului Comercial "Mall Veranda" Bucureşti şi în cadrul Complexului Comercial din noua "Piaţă Obor".

ANPC a controlat Mall Veranda și comercianții din Piața Obor, din București. Amenzile aplicate au ajuns la 140.000 de lei
Sursa foto: ANPC
de Silvia Preda    |    06 Aug 2022   •   14:34

"În cadrul programului Academia comisarilor - prin care tinerii angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor ANPC) au ocazia ca, lucrând în echipe mixte de control cu comisarii cu experienţă ai ANPC, într-un timp foarte scurt, să se specializeze pe teren, participând împreună la acţiuni complexe - Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov a realizat o serie de verificări la 26 operatori economici care activează în cadrul Complexul Comercial "Mall Veranda" Bucureşti şi la 3 operatori comerciali din Complexul Comercial din noua "Piaţă Obor", verificându-se modul în care aceştia respectă prevederile legale în domeniu", se menţionează într-un comunicat al ANPC.

Printre cele mai importante abateri întâlnite s-au numărat: comercializarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, precum şi comercializarea peştelui şi fructelor de mare congelate şi a produselor preparate din peşte cu modificări organoleptice.

De asemenea, inspectorii ANPC au constatat utilizarea unor materii prime, în procesul de fabricaţie, pentru consumul uman, cu data durabilităţii minimale depăşită, comercializarea unor produse cu grăsimi vegetale sub denumirea de brânză Feta şi schimbarea stării termice a unor produse şi preparate.

Mall Veranda și comercianții din Piața Obor, din București, verificați de ANPC

Pe lista neregulilor constatate se mai află: nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor, în conformitate cu indicaţiile producătorului sau pentru preparatele expuse pe masa caldă şi utilizarea unor materii prime pentru preparate sau comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără a avea menţionată data durabilităţii minimale.

Totodată, inspectorii ANPC au descoperit, printre altele, folosirea unor spaţii frigorifice de expunere sau depozitare neigienizate corespunzător şi deteriorate, cu acumulări de gheaţă în strat grosier şi resturi alimentare şi insecte inerte, cu chedere depreciate şi rupte, geamuri sparte, sistem de ventilaţie neigienizat şi utilizarea unor ouă neigienizate, depozitate la temperatura mediului ambiant.

×
Subiecte în articol: ANPC piata obor Mall Veranda
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close