Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Mi-am făcut datoria ca preşedinte, chiar dacă m-au durut înjurăturile şi fluierăturile

Băsescu: Mi-am făcut datoria ca preşedinte, chiar dacă m-au durut înjurăturile şi fluierăturile

Băsescu: Mi-am făcut datoria ca preşedinte, chiar dacă m-au durut înjurăturile şi fluierăturile
Sursa foto: Foto:Intact Images
26 Apr 2013   •   21:10
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că are sentimentul că şi-a făcut datoria în privinţa măsurilor de redresare economică, chiar dacă l-au durut "înjurăturile şi fluierăturile", iar despre acordul cu premierul Victor Ponta spune că acesta funcţionează "în conformitate cu cele ce au semnat amândoi", scrie Agerpres.

"Eu am sentimentul că mi-am făcut datoria ca preşedinte şi chiar dacă m-au durut şi înjurăturile şi fluierăturile sunt liniştit. România este din nou capabilă să îşi reia creşterea economică durabilă. (...) Ne-am obişnuit tot timpul să spunem că suntem ultimii, iar eu vă asigur că sunt foarte multe zone în care suntem departe de a fi ultimii. Luaţi şi creşterea PIB pe cap de locuitor. Veţi constata că avem una din cele mai rapide creşteri. Deci, am intrat într-un proces de recuperare a decalajului dintre noi şi vechii membri ai UE. Serios vă spun, puteţi fi mândri de România!", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre soluţiile de redresare economică asumate în 2010.

Întrebat dacă de acum înainte responsabilitatea aparţine exclusiv Guvernului, fără ca el să se mai implice, preşedintele a spus că aceasta a aparţinut întotdeauna Executivului.

"Întotdeauna a aparţinut Guvernului, şi până acum, şi în 2010 a fost tot responsabilitatea Guvernului, cum a fost şi în 2008, tot a Guvernului, numai că au fost Guverne cu care am putut să fac un parteneriat şi pe problematica economică, dându-le toată experienţa pe care am acumulat-o în cele cinci cabinete în care am fost ministru, ca primar general, ca preşedinte, şi cabinete cu care nu s-a putut lucra. Dacă cineva mă întreabă, cu siguranţă am foarte multe idei şi sugestii cum să facem creştere economică", a răspuns şeful statului.

Cât priveşte modul de colaborare cu premierul Ponta, Băsescu a spus că acesta este "în conformitate cu cele ce au semnat amândoi".


Citeşte şi:

Băsescu doreşte un nou acord cu UE şi FMI pentru a accelera procesul de convergenţă

Raportul "guvernării" Băsescu: Nava e la cheu, în port sigur. Mulţumesc Guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta



×
Subiecte în articol: redresare economica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close