Antena 3 CNN Actualitate Castrarea chimică a violatorilor revine în atenţia opiniei publice. Ai fi de acord cu o asemenea măsură?

Castrarea chimică a violatorilor revine în atenţia opiniei publice. Ai fi de acord cu o asemenea măsură?

Castrarea chimică a violatorilor revine în atenţia opiniei publice. Ai fi de acord cu o asemenea măsură?
Sursa foto: Foto: english.alarabiya.net
20 Iul 2015   •   20:11
Sunteţi de acord cu măsura castrării chimice a violatorilor?
5328 de voturi

O iniţiativă legislativă care vizează castrarea chimică a persoanelor care au săvârşit infracţiuni de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional, după ce a trecut de Senat.

Iniţiativa, care a fost semnată de 27 de parlamentari PSD, printre care Cătălin Rădulescu, Ovidiu Iane, Maria Drăghici, Petru Andea, Viorel Dragomir, Ion Şcheau, Sorin Grindeanu, Constantin Rădulescu, Petre Petrescu, Vasile Popeangă, Cristian Rizea, Lucreţia Roşca, a fost depusă la Parlament în 5 martie 2014.

Proiectul se referă la combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor şi prevede că făptuitorul acestor infracţiuni poate fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică.

Cei care acceptă şi urmează acest tratament de castrare chimică vor beneficia de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, iniţiatorii consideră că "prin măsura de castrare chimică se înţelege inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice a condamnatului găsit vinovat de abuz sexual asupra unui copil minor, în scopul prevenirii unei recidive".

"Castrarea chimică este reversibilă şi constă în administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhibând astfel dorinţele sexuale, drept urmare, este redus libidoul şi dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor", mai precizează iniţiatorii.

Nu este prima iniţiativă de acest fel din Parlament, un proiect similar a fost depus şi respins în legislatura trecută, iniţiatori fiind parlamentari de la PDL.

Măsura castrării chimice a persoanelor care au săvârşit infracţiuni de viol este susţinută şi de senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Aşteptăm comentariile dvs. şi pe pagina de Facebook Antena 3 România.


×
Subiecte în articol: castrare chimica viol Vaslui
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close