Antena 3 CNN Actualitate Cât a ajuns să coste o legătură de leurdă în Piaţa Obor din Bucureşti

Cât a ajuns să coste o legătură de leurdă în Piaţa Obor din Bucureşti

De câteva zile, pe tarabele din Piaţa Obor din Bucureşti, şi-a făcut apariţia şi leurda, una dintre cele mai apreciate verdeţuri de primăvară.

Cât a ajuns să coste o legătură de leurdă în Piaţa Obor din Bucureşti
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    26 Feb 2024   •   17:00

Sute de oameni vin zilnic la Piaţa Obor din Bucureşti pentru a se aproviziona cu fructe şi legume proaspete, ouă, carne sau mezeluri tradiţionale, direct de la producător.

Printre verdeţurile de primăvară deja apărute pe tarabele legumicultorilor din Piaţa Obor din Capitală se numără şi leurda.

Leurda este una dintre plantele vedetă ale primăverii, îndeosebi fiindcă se foloseşte proaspătă, în plin sezon.

În GALERIA FOTO de la jos, puteţi vedea care este preţul pentru o legătură de leurdă, dar şi preţul altor verdeţuri în Piaţa Obor din Bucureşti

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cât a ajuns să coste o legătură de leurdă în Piaţa Obor din Bucureşti

Consumul de leurdă, atât în mâncăruri gătite, cât şi ca remediu naturist, are tradiţie în mai multe ţări din Europa.

Există o tradiție transmisă din bătrâni care sugerează că un consum regulat de leurdă ajută la curățarea sistemului digestiv și a sângelui, favorizând eliminarea toxinelor.

Leurda are și efecte antiseptice, antibacteriene și antifungice cunoscute, care sunt similare cu cele ale usturoiului. Din acest motiv, leurda este un aliat important în tratarea virozelor și răcelilor de primăvară.

Leurda şi-a făcut deja apariţia pe tarabele comercianţilor din Piaţa Obor din Bucureşti şi sunt gata să-şi ademenească clienții.

Legumicultorii vând leurda la legătură, iar preţul unei legături nu sare de 2 lei pe tarabele din Piaţa Obor din Capitală.

Totusi, pentru a putea găti o mâncare din leurdă, cumpărătorii au nevoie de mai multe legături, astfel şi preţul va creşte considerabil.

×
Subiecte în articol: piata obor leurdă
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close