Antena 3 CNN Actualitate Crește alarmant numărul de cazuri COVID cu noua tulpină britanică. Zece cazuri noi identificate în România

Crește alarmant numărul de cazuri COVID cu noua tulpină britanică. Zece cazuri noi identificate în România

Încă 10 noi cazuri cu noua variantă de SARS- COV- 2 au fost identificate în România, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

Crește alarmant numărul de cazuri COVID cu noua tulpină britanică. Zece cazuri noi identificate în România
Sursa foto: Pixabay
29 Ian 2021   •   17:00

Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate vineri după-amiază la INSP/CNSCBT. În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars Cov 2.

MedLife anunța mai devreme că din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării, s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Orașele din care s-au recoltat probele sunt București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia și Călărași. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe.

Au apărut primele imagini cu tulpina britanică de COVID-19. Oamenii de știință din Siberia au publicat imagini cu tulpina studiată la microscop.

Tulpina britanică de COVID-19 a fost studiată la microscop și fotografiată. Aceasta a fost recoltată de la un pacient în luna decembrie, conform Russia Today.

Tulpina britanică a fost depistată în Rusia în data de 10 ianuarie, la un pacient care călătorise în Marea Britanie.

În data de 22 decembrie, Rusia a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

 

×
Subiecte în articol: noua tulpină
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close