Crește alarmant numărul de cazuri COVID cu noua tulpină britanică. Zece cazuri noi identificate în România

29 Ian 2021   •   17:00
Crește alarmant numărul de cazuri COVID cu noua tulpină britanică. Zece cazuri noi identificate în România Pixabay

Încă 10 noi cazuri cu noua variantă de SARS- COV- 2 au fost identificate în România, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate vineri după-amiază la INSP/CNSCBT. În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars Cov 2.

MedLife anunța mai devreme că din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării, s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Orașele din care s-au recoltat probele sunt București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia și Călărași. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe.

Au apărut primele imagini cu tulpina britanică de COVID-19. Oamenii de știință din Siberia au publicat imagini cu tulpina studiată la microscop.

Tulpina britanică de COVID-19 a fost studiată la microscop și fotografiată. Aceasta a fost recoltată de la un pacient în luna decembrie, conform Russia Today.

Tulpina britanică a fost depistată în Rusia în data de 10 ianuarie, la un pacient care călătorise în Marea Britanie.

În data de 22 decembrie, Rusia a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close