Antena 3 Actualitate Cultură Donald Duck, popularul personaj desenat de Walt Disney, împlineşte 75 de ani

Donald Duck, popularul personaj desenat de Walt Disney, împlineşte 75 de ani

09 Iun 2009   •   10:55
Donald Duck, popularul personaj desenat de Walt Disney, împlineşte 75 de ani Donald Duck

Chiar dacă nu-i arată, răţoiul Donald împlineşte astăzi 75 de ani! Popularul personaj desenat de Walt Disney şi-a făcut prima apariţie la 9 iunie 1934, într-un scurt metraj, dar a devenit în numai câţiva ani o adevărată vedetă.

Walt Disney dorea să creeze un erou mai neastâmpărat, ca partener pentru mereu cumintele Mickey Mouse. Dar temperamentul focos şi măcănelile supărate l-au făcut, în scurt timp, pe Donald Duck la fel de popular cu celebrul şoricel.

De fapt, Donald este vedeta unui număr mai mare de filme decât Mickey: nu mai puţin de 128, la care se adaugă rolurile sale secundare, ca partener al lui Mickey, Goofy sau Pluto.

Răţoiul a fost înconjurat de o întreagă familie: fermecătoarea Daisy, despre care nu se ştie dacă-i este prietenă, soţie sau iubită, cei trei nepoţei neastâmpăraţi şi, mai târziu, unchiul Scrooge, bogat şi morocănos.

Donald are suflet bun şi este mereu gata să se lupte cu cei ce-i stau în cale, dar, nu se ştie cum, este lovit aproape întotdeauna de ghinion. În 75 de ani, el a practicat vreo sută de meserii, dar niciuna nu s-a lipit de el şi a rămas, de cele mai multe ori, fără un ban în buzunar.

Chiar şi după această carieră impresionantă, mai rămân mistere nepătrunse nici de fanii împătimiţi ai lui Donald. Iar cea mai grea întrebare este, poate, de ce răţoiul poartă mereu bonetă şi haină de marinar, dar nu are niciodată... pantaloni.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close