Antena 3 CNN Actualitate Cum l-a umilit Viorica Dăncilă pe președintele Klaus Iohannis la ședința de Guvern

Cum l-a umilit Viorica Dăncilă pe președintele Klaus Iohannis la ședința de Guvern

Cum l-a umilit Viorica Dăncilă pe președintele Klaus Iohannis la ședința de Guvern
Sursa foto: Gov.ro
21 Dec 2018   •   18:58

Guvernul s-a reunit vineri seară într-o nouă şedinţă, unde s-a discutat despre întâlnirea premierului cu cancelarul Austriei, cu privire la preluarea președinției Consiliului European, dar și despre adoptarea OUG pentru introducerea noilor taxe.

Citește și: Klaus Iohannis, invitat voalat să plece din ședința de Guvern

Lângă Viorica Dăncilă a fost pus un scaun, care a rămas gol, unde era numele președintelui Iohannis.


Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de miercuri că va participa la toate ședințele de guvern, iar că acest lucru nu poate fi îngrădit s-au limitat.

"Această participare poate fi citită în trei feluri: în virtutea articolului 80, preşedintele veghează la buna funcţionare a autorităţilor şi participarea la o şedinţă de Guvern vine să-l edifice pe preşedinte asupra modului în care funcţionează Guvernul. În articolul 86 se statuează că preşedintele poate să consulte Guvernul fără să scrie unde îl consultă, iar clarificarea dată de Curtea Constituţională este că participarea preşedintelui la şedinţa de Guvern este o formă legitimă care se poate exercita oricând sub formă de consultare a Guvernului. Foarte mulţi specialişti şi interpreţi s-au referit numai la articolul 87 (...) unde se specifică mai în detaliu care pot fi în afară de cele enunţate deja domeniile de interes direct pentru preşedinte, este vorba de externe şi de ordine publică şi securitate naţională", a menţionat Iohannis.


Citește și: Cum este umilit Klaus Iohannis de Florin Iordache

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close