Antena 3 Actualitate Dan Voiculescu, condamnat în dosarul Telepatia. Sentinţa nu este definitivă

Dan Voiculescu, condamnat în dosarul Telepatia. Sentinţa nu este definitivă

de M.Z.    |    26 Sep 2013   •   14:13
Dan Voiculescu, condamnat în dosarul Telepatia. Sentinţa nu este definitivă
Sursa foto: Foto: Intact Images
Update 14.13 - Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Telepatia". Sentinţa nu este definitivă.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat la Antena 3 că a făcut apel la decizia de condamnare.

Pe blogul său personal, Dan Voiculescu a catalogat condamnarea pe care a primit-o în dosarul Telepatia drept „O nedreptate de parcurs”.

În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Sorin Pantiş a primit aceeaşi condamnare de şase ani, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Aimentare (ICA). Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop. Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene.

De asemenea, Dan Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi au fost obligaţi să plătească în solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.Citeşte şi Adrian Ursu: Numele dosarului Telepatia ar trebui schimbat în Telecomanda. E un dosar telecomandat de Traian Băsescu.

Citeşte şi Oana Stancu: Justiţia din România este un mecanism folosit politic.
_________________________

Ştirea iniţială 13.08

Judecătorii Tribunalului Bucureşti dau astăzi verdictul în dosarul "Telepatia". Sentinţa nu este însă definitivă. În acest caz, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu.

Dosarul a fost deschis în 2007, imediat după ce comisia parlamentară condusă de Dan Voiculescu a decis suspendarea lui Traian Băsescu, iar unul dintre principalele argumente ale procurorilor este că s-a folosit telepatia.

Este vorba de un dosar instrumentat de procurorii DNA care şi-a schimbat statutul când Traian Băsescu şi-a schimbat starea. 

 
Dosarul, cunoscut şi drept Dosarul Telepatia din cauza explicaţiilor halucinante ale procurorilor, a primit iniţial NUP de la Parchetul Înaltei Curţi, dar atunci Dan Voiculescu şi Traian Băsescu nu erau duşmani. 
 
Imediat ce relaţia dintre cei doi s-a stricat, au început să apară documente catalogate drept probe, care chiar dacă nu au legătură cu Dan Voiculescu, şi au întors dosarul din drum. 
 
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close