Antena 3 CNN Actualitate Şefa de la Mediu care a dat pădure la tot neamul. Cum s-a defrișat în familie o arie protejată de lege

Şefa de la Mediu care a dat pădure la tot neamul. Cum s-a defrișat în familie o arie protejată de lege

Şefa de la Mediu care a dat pădure la tot neamul. Cum s-a defrișat în familie o arie protejată de lege
Sursa foto: Foto: Pixabay
17 Mai 2016   •   13:46

Inspectorii ANI au descoperit că Mariana Ionescu, fosta directoare a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, a semnat acorduri de defrişare în pădurea Trivale, o arie naturală protejată prin lege, în beneficiul direct a mai multor membri ai familei, scrie Adevărul.

Fosta directoare a Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Argeş este acuzată de oficialii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de încălcări scandaloase ale „regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă“. Mariana Ionescu a fost demisă în urmă cu patru luni de la şefia APM Argeş „pentru săvârşirea repetată a unor abateri disciplinare sau a unei abateri disciplinare care au avut consecinţe grave“. Decizia ANI, luată pe 9 mai, vine să confirme şi să detalieze abuzurile de care este acuzată directoarea de la Mediu.

Potrivit ANI, în perioada directoratului lui Ionescu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a emis peste 100 de acorduri de mediu pentru defrişarea pădurii Trivale din Piteşti, o arie naturală protejată prin lege. Între 2006-2008, graţie acestor acorduri, peste 100 de proprietari au primit aprobarea de a despăduri suprafeţe mari de teren în pădurea Trivale pe care, ulterior, au fost construite apartamente sau vile. Printre primii beneficiari s-au regăsit chiar rude de gradul I ale fostei şefe de la Mediu.
 

×
Subiecte în articol: Argeş defrisari
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close