Antena 3 CNN Actualitate Când se deschide cea mai nouă stațiune balneară din România și ce tarife are pentru turiști

Când se deschide cea mai nouă stațiune balneară din România și ce tarife are pentru turiști

Se deschide cea mai modernă bază de agrement și tratament cu ape sărate din România.

Când se deschide cea mai nouă stațiune balneară din România și ce tarife are pentru turiști
Sursa foto: Facebook I Băile Sărate Ocna Mureș
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   21:55

Băile Sărate Ocna Mureș, cea mai modernă bază de agrement și tratament cu ape sărate din România, se deschid oficial pentru clienți sâmbătă, 13 mai 2023, începând cu ora 11:00. Începând de duminică, programul zilnic va fi între orele 09:00 și 22:00.

Noul complex balnear a fost construit din fonduri publice și a costat opt milioane de euro (construcții și dotări), bani alocați de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, și a devenit unul dintre principalii angajatori din oraș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Societatea care administrează baza de tratament și agrement are 70 de posturi. 

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara, respectiv 400 în perioada de iarnă.

Citește și: Pacienții români sunt ultimii din Uniunea Europeană care primesc medicamente inovatoare

Cei care vor să se trateze la Băile Sărate Ocna Mureș vor putea beneficia de o cameră dotată cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.

Pe viitor, autoritățile locale au planuri de extindere a investiției prin construirea unui aquaparc în 2024.

Cu toate acestea, o problemă actuală o reprezintă lipsa locurilor de cazare în zonă, dar reprezentanții administrației locale afirmă că se va construi și un hotel pentru a veni în întâmpinarea nevoilor vizitatorilor.

Complexul balnear va oferi pacienților tratamente pentru o serie de afecțiuni, printre care se numără: reumatismul degenerativ, afecțiuni articulare inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice și afecțiuni posttraumatice.

Prețul biletului pentru intrare

Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică.

Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Există și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.

Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute.

Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei/zi pentru adulți, respectiv 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile.

Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.

Tarifele pentru serviciile medicale sunt cuprinse între 5 lei și 200 de lei.

Cel mai ieftin va costa luarea tensiunii arteriale, iar cele mai scumpe sunt consultul inițial medical primar și ecografiile.

 

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close