Antena 3 CNN Actualitate Doina Pană, prima reacţie după ce dosarul otrăvirii sale a fost clasat: "S-a întâmplat pentru foarte mulţi bani"

Doina Pană, prima reacţie după ce dosarul otrăvirii sale a fost clasat: "S-a întâmplat pentru foarte mulţi bani"

Doina Pană, fostul ministru al Apelor și Pădurilor, a făcut primele declarații după ce dosarul otrăvirii sale a fost clasat.

Doina Pană, prima reacţie după ce dosarul otrăvirii sale a fost clasat: "S-a întâmplat pentru foarte mulţi bani"
Sursa foto: Captură video Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2022   •   17:29

Dosarul otrăvirii fostului ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a fost clasat.

Decizia vine în ciuda expertizelor IML care au scos la iveală faptul că nivelul de mercur din sângele fostului ministru depășea cu mult nivelul normal.

Reamintim că, urmărirea penală ''in rem ''pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor a început în iarna lui 2018.

Acum, Doina Pană poate cere redeschiderea anchetei. Mai ales că fostul ministru avea și o suspiciune în legătură cu persoana care ar fi săvârșit fapta.

"Am probleme cu un rinichi şi probleme cu sistemul neurologic"

Întrebată cum se simte acum, Doina Pană a spus: 

"La ora respectivă aveam probleme cu inima. Între timp după 4 ani de tratamente inima e în regulă, dar am probleme cu un rinichi o tumoră în partea stângă şi am probleme cu sistemul neurologic. 

Problema este că mercurul se depune pe organe şi trec ani de zile până se elimină şi erodează...", a spus fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană. 

"Au fost oameni care au refuzat detectorul de minciuni"

Întrebată apoi ce crede despre clasarea dosarului otrăvirii ei, fostul ministru a spus: 

"Da, din păcate, erau doar dovezi indirecte, adică oameni care au mințit, oamenii care au refuzat detectorul de minciuni. Clasarea a venit după 4 ani din care 2 de pandemie unde nu se puteau face audieri din motive de mască pe figură.

Din motive că încadrarea a fost pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor calificat şi ca să fie grup infracțional organizat trebuie să fie minim 3 oameni care să acționeze coordonat în scopul comiterii. 

Şi atunci nemaiputând dovedi că era grup infracțional organizat nu mai era de competența DIICOT-ului", a mai spus Doina Pană.

Referitor la redeschiderea anchetei, aceasta a spus:

"Am dreptul să fac plângere, dar credeți-mă să o iau de la capăt după 4 ani care nu au fost ușori nici fizic, nici psihic, nu mai vreau. Eu cred în justiția divină. Cred că Dumnezeu să mă ajute până la capăt şi o să mă fac bine", a mai spus Doina Pană. 

"S-a întâmplat pentru foarte mulţi bani"

Referitor la cum a decurs ancheta, fostul ministru al Apelor și Pădurilor a spus: 

"Eu am simțit tot timpul că merge prea încet. Am simțit că nu se vrea. Ce s-a întâmplat s-a întâmplat pentru foarte mulţi bani. 

După primul an, numai radarul pădurilor a făcut să dispară de pe piaţa lemnului 4 milioane de metri cubi, tăiat ilegal, arbori cu vârsta de peste 70 de ani.

Asta a însemnat pierderea unor venituri substanțiale pentru cei care tăiau", a spus Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor, în emisiunea News Magazine de la Antena 3. 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close