Antena 3 CNN Actualitate Două avioane Hercules vor transporta, sâmbătă, 100 de corturi pentru sinistraţii din Turcia

Două avioane Hercules vor transporta, sâmbătă, 100 de corturi pentru sinistraţii din Turcia

Două avioane Hercules vor transporta, sâmbătă, 100 de corturi pentru sinistraţii din Turcia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    28 Oct 2011   •   21:54

Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene vor transporta, sâmbătă, materialele oferite gratuit de România ca ajutor umanitar de urgenţă pentru sinistraţii afectaţi de cutremurul de 7,2 produs recent în Turcia, informează Mediafax.

Corturile vor fi transportate cu două aeronave de transport C-130 Hercules, după cum a dispus ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

"Aeronavele militare sunt planificate să decoleze de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni sâmbătă, 29 octombrie, începând cu ora 09.00, cu destinaţia Erzurum, Turcia. În această seară (vineri - n.r.), sunt aşteptate autorizările de survol. Ajutorul umanitar constă în 100 de corturi, oferite la solicitarea autorităţilor de la Ankara. Materialele au fost paletizate şi vor fi încărcate în cele două avioane de transport, conform procedurilor, de către personalul Flotilei 90 Transport Aerian. Aeronavele sunt comandate de comandorul Viorel Pană şi căpitan-comandorul Mihai Roşca", precizează MApN.

Pe 23 octombrie, un cutremur de 7,2 produs în estul Turciei s-a soldat cu peste 570 de morţi şi 2.500 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat vineri dimineaţă.

Guvernul României a decis, în şedinţa specială organizată joi, acordarea cu titlu gratuit a unui ajutor umanitar de urgenţă, constând în 100 corturi, pentru Turcia, afectată de cutremurul produs la sfârşitul săptămânii trecute.

Corturile, în valoare totală de 250.000 de lei, vor fi scoase din rezerva Autorităţii Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi transportate prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale.

Sesimul de 7,2 produs duminică în provincia turcă Van a fost urmat de peste 20 de replici, cea mai puternică dintre ele având magnitudinea de 6,1.

Institutul american de geofizică (USGS) a estimat la 7,2 magnitudinea de moment a cutremurului produs duminică, fiind cel mai violent înregistrat în Turcia în ultimii ani.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close