Antena 3 CNN Actualitate O nouă echipă de câini salvatori din România a ajuns în Turcia | "O să fie un impact emoțional foarte mare"

O nouă echipă de câini salvatori din România a ajuns în Turcia | "O să fie un impact emoțional foarte mare"

Șase câini salvatori din Craiova, special antrenați pentru a găsi oameni îngropați sub dărâmături participă la misiunile de salvare din regiunile afectate de cutremurul din Turcia.

O nouă echipă de câini salvatori din România a ajuns în Turcia | "O să fie un impact emoțional foarte mare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    13 Feb 2023   •   18:15

Cei șase câini, împreună cu mai mulți voluntari ai Centrului pentru Dezvoltare Canină din Craiova, au ajuns în misiunile de salvare din Turcia, la o săptămâna de la cutremurul devastator. Patrupezii sunt campioni si vicecampioni mondiali și fac parte din echipa de salvatori a Centrului Național de Educare Canină.

Delegația română este condusă de Liviu Ionescu, președintele Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale.

"Sunt cei mai titrați câini de căutare salvare în urma rezultatelor pe care federația le are în baza de date, campioni mondiali la campionatele mondiale, vice campioni mondiali", a spus Liviu Ionescu.

Citește și: România trimite în Turcia trei aeronave care vor avea la bord 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări și șapte tone de echipamente

Inițial, voluntarii s-au oferit să plece cu echipele coordonate de Raed Arafat, dar li s-a spus să mai aștepte, așa că au plecat cu ajutorul Federației Chinologice Internaționale.

"O să fie un impact emoțional foarte mare, dar noi suntem psihic pregătiți pentru că lucrăm de mult cu cățeii. O sa avem grija de căței din punctul acesta de vedere si speram sa putem ajuta cat mai mult", a mărturisit Carmen Popescu, dresor

De aproape trei decenii, la Centrul Național de Educare Canină de la Craiova sunt antrenați câini care să caute și să salveze orice supraviețuitor de sub dărâmături sau de pe orice teren accidentat.

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close