Antena 3 Actualitate Educație Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, solicitare de urgență către ministrul Educației

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, solicitare de urgență către ministrul Educației

de S.T.    |    29 Mai 2019   •   18:09
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, solicitare de urgență către ministrul Educației

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să retragă de urgenţă ordinul privind planul de şcolarizare 2019-2020.

„Considerăm că, în acest moment, ministrul Educaţiei face o eroare gravă, bulversând zeci de mii de elevi, care urmează să se înscrie la liceu sau şcoli profesionale, părinţi şi cadre didactice. În plus, sunt colegi de-ai noştri, din cadrul liceelor, afectaţi direct, pentru că vor fi obligaţi să intre în restrângere de activitate, ceea ce înseamnă că, cel puţin unii dintre ei, vor rămâne fără posturi”, se arată într-un comunicat al FSLI.

Ordinul privind planul de şcolarizare 2019-2020, emis în data de 28 mai 2019, de Ministerul Educaţiei Naţionale, prevede crearea a 57.000 de locuri la şcolile profesionale, cu 26.000 de locuri în plus faţă de anul şcolar în curs.

În comunicat se menţionează că discuţiile între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar, pe tema dezvoltării învăţământului profesional şi dual în România, au avut loc de nenumărate ori şi s-a precizat de fiecare dată că pentru aceasta este necesar să se ţină cont de solicitările concrete ale operatorilor economici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close