Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministerul Educaţiei: "România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică"

Ministerul Educaţiei: "România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică"

"România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial 'all-time' ", anunță Ministerul Educaţiei, după rezultatele excepționale obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică.

Ministerul Educaţiei: "România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică"
Sursa foto: Facebook Ministerul Educaţiei
de Claudia Popovici    |    03 Sep 2023   •   23:24

Duminică, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

Echipa României a reușit un rezultat extraordinar - 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul tinerilor:

  • Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie - Medalie de Argint,
  • Luca Perju-Verzotti, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București - Medalie de Argint,
  • Andrei-Robert Ion, Liceul Internațional de Informatică, București - Medalie de Argint 
  • Alexandru Luchianov, Liceul Internațional de Informatică, București - Medalie de Bronz.
››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, transmite Ministerul Educaţiei.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu - Liceul Teoretic „Emil Racoviță", Vaslui, Team Leader și Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

Sursa citată remarcă și ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor României la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close