Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, anunț pentru elevi și părinți. Ce se întâmplă cu anul școlar

Ministrul Educației, anunț pentru elevi și părinți. Ce se întâmplă cu anul școlar

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, anunță, în contextul informațiilor din spațiul public cu privire la eventuala înghețare a anului școlar, că, deocamdată, nu se ia în discuție această măsură, specialiștii lucrând la mai multe scenarii.

Ministrul Educației, anunț pentru elevi și părinți. Ce se întâmplă cu anul școlar
Sursa foto: Gov.ro
23 Mar 2020   •   17:50

„Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene. Ministerul Educației se preocupă de modul în care elevii își continuă învățarea de acasă și obiectivul MEC este ca niciunul dintre elevi, studenți sau profesori să nu aibă de suferit”, a spus ministrul Anisie.

În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Monica Anisie spune că MEC va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență.

„De asemenea, precizăm că toate scenariile vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali (reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatelor și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor), iar decizia va fi luată de comun acord. Este important de precizat faptul că scenariile gândite de experții ministerului vor fi aplicate în funcție de evoluția crizei provocate de coronavirus în România și în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a spus Anisie.

Sursă: Mediafax
×

O campanie Antena 3 CNN

Alarmă în spitale, medici de negăsit | Spitalul Judeţean Brăila

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close