Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, Mircea Dumitru, anunț important pentru elevi. Ce se întâmplă cu temele de casă

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, anunț important pentru elevi. Ce se întâmplă cu temele de casă

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, anunț important pentru elevi. Ce se întâmplă cu temele de casă
18 Sep 2016   •   16:41

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, consideră că elevii ar trebui să rezolve temele în timpul orelor de curs şi nu acasă cu părinţii, scrie agerpres.ro.

Întrebat, la o televiziune de știri, dacă elevii din România învaţă mult, ministru a replicat: "Dacă stau mult să îşi pregătească orele (temele - n.r.), da, foarte mult, nepermis de mult pentru că după ce termină programul la şcoală după-amiaza sau seara sau a doua zi dimineaţa, în funcţie de intervalul de timp în care stau la şcoală, tot cu şcoala se ocupă pentru că trebuie să facă aceste teme care le sunt date la şcoală şi care, în mod normal, ar trebui rezolvate în timpul în care sunt în şcoală. Nu ar trebui să fie supraîncărcaţi şi acasă cu părinţii".

Ministrul Educaţiei a punctat şi faptul că opinia sa privind rezolvarea temelor la şcoală este împărtăşită şi de alţi educatori.

"Nu o spun eu (că temele trebuie făcute la şcoală - n.r.), o spun foarte mulţi educatori. (...) Ideea că, într-un fel sau altul, pe parcursul întregii zile tu te ocupi numai de rezolvarea unor teme şcolare, nu este normală pentru educaţia actuală şi impune asupra copilului un ritm de lucru şi o cantitate de muncă nerezonabile pentru vârsta lui", a mai spus Dumitru.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close