Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, Mircea Dumitru: Eu, ca părinte, nu aș plăti fondul clasei, dar oricine poate face o donație școlii

Ministrul Educației, Mircea Dumitru: Eu, ca părinte, nu aș plăti fondul clasei, dar oricine poate face o donație școlii

Ministrul Educației, Mircea Dumitru: Eu, ca părinte, nu aș plăti fondul clasei, dar oricine poate face o donație școlii
18 Sep 2016   •   16:36

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, susţine că părinţii ar trebui să beneficieze de posibilitatea de a face donaţii şcolilor, dacă doresc acest lucru, însă numai în limitele unei reglementări foarte clare care "să îi pună la adăpost şi pe directori şi pe diriginţi şi pe părinţi".

"E o chestiune delicată (cea referitoare la fondurile şcolilor - n.r.). Dacă nu avem un cadru foarte limpede în care să reglementăm ce înseamnă o donaţie din partea părinţilor pentru şcoală, putem ajunge foarte uşor la situaţiile în care părinţii cotizează la fondurile şcolii din motive care ţin de o teamă pe care o au - copiii lor să sufere. Eu, ca părinte, nu aş plăti fondul clasei, şi trebuie să vă spun că atunci când am fost părinte al unei eleve de vârstă şcolară nu am făcut acest lucru, dar pe de altă parte nimeni nu îmi poate interzice să fac o donaţie şcolii. (...) De ce ar trebui cineva să ştie că fac o donaţie? O donaţie pot să o fac trimiţând nişte bani în contul şcolii. Chestiunile acestea pot fi în aşa fel aranjate încât să nu lezezi sensibilităţi," a declarat Dumitru, duminică, într-un interviu acordat unei televiziuni de știri.

Întrebat dacă în prezent sunt legale donaţiile în contul şcolilor, ministrul a susţinut că o astfel de finanţare este "foarte discutabilă".

"M-aţi întrebat ce cred eu despre acest lucru. Cred că dacă vrem să avem o implicare mai puternică a asociaţiilor şi organizaţiilor de părinţi în sprijinirea şcolii, atunci să aibă posibilitatea ca cei care doresc absolut benevol să facă aceste donaţii. Ar trebui un regulament foarte clar care să îi pună la adăpost şi pe directori şi pe diriginţi şi pe părinţi, ca să nu fie niciun fel de discuţie sau de suspiciune că avem de-a face cu un act de corupţie. Acum fondul clasei este ilegal", a mai spus ministrul, întrebat fiind dacă există vreo posibilitate prin care şcoala ar putea să se autofinanţeze din fondurile pe care le strânge, dincolo de bugetul alocat de la autorităţile centrale şi locale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ministrul educatiei mircea dumitru elevi
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close