Antena 3 CNN Actualitate Educație România, locul I la Olimpiada de Informatică, faza pe Europa Centrală

România, locul I la Olimpiada de Informatică, faza pe Europa Centrală

România a obţinut locul I pe echipe, la olimpiada de Informatică, faza pe Europa Centrală. Cei patru tineri informaticieni vor participa la etapa internaţională, care va avea loc în Indonezia.

România, locul I la Olimpiada de Informatică, faza pe Europa Centrală
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Dicu    |    30 Iul 2022   •   22:14

Echipa României este formată din patru elevi de clasele a X-a şi a XI-a.

Elevii români au obținut patru medalii, iar echipa României a ocupat locul I.

Ei au fost îndrumaţi de profesorul lor coordonator, Adrian Panaite, care a postat pe reţelele de socializare şi câteva fotografii cu reuşitele lor.

Elevii au obţinut premiul I pentru cel mai mare punctaj cumulat la echipe

Ediţia din anul acesta la olimpiada Informatică a Europei Centrale a avut loc în Croaţia. La concurs au participat 13 echipe din 12 ţări

Este vorba despre Austria, Croaţia, Cehia, Elveţia, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia şi Ucraina. De asemenea, unul dintre reprezentanţii României a obţinut primul loc în competiţia individuală şi s-a plasat la egalitate cu unul dintre reprezentanţii din ţara gazdă. Faza internaţională va avea loc în Indonezia, în perioada 7-15 august.

Ministrul Educației i-a primit la aeroport pe elevii medaliați la Olimpiada de Informatică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a așteptat sâmbătă, la aeroportul Henri Coandă, pe elevii care au luat medalii la Olimpiada de Informatică din Croația.

„În cursul acestei după-amieze, am întâmpinat și felicitat, la Aeroportul „Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al țării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/#CEOI (24 - 30 iulie, Varazdin/Croația). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe. Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, porivit Mediafax.

Toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori. Medaliații sunt din București și din Orăștie.

„Medalie de aur și primul loc în concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara). Echipa României a fost coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache - student masterand la Universitatea din București, fost olimpic (Deputy Leader)”, a precizat Cîmpeanu.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca.

 

       

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close