Antena 3 CNN Actualitate Fătuloiu: Chelu m-a ameninţat că mă distruge dacă nu cad la pace şi mi-a oferit un milion de euro

Fătuloiu: Chelu m-a ameninţat că mă distruge dacă nu cad la pace şi mi-a oferit un milion de euro

Fătuloiu: Chelu m-a ameninţat că mă distruge dacă nu cad la pace şi mi-a oferit un milion de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2010   •   19:25

Scandalul continuă la Ministerul de Interne. Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă şi Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, ar putea fi schimbaţi din funcţie în scurt timp. Între timp, secretarul de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu iese cu declaraţii interesante. Acesta este de părere că Petre Tobă ar fi trebuit să ştie de corupţia din MAI, în calitatea sa de manager.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Danei Grecu, acesta a declarat că suspectează existenţa unor legături între ofiţeri şi mafie, dar că, până la proba contrarie, trebuie acordată prezumţia de nevinovăţie.

„A fost sunat fiul meu de către cineva, care a spus că Chelu vrea să mă contacteze şi că mă distruge dacă nu cad la pace şi mi-a oferit milion de euro. L-am sunat pe domnu Morar şi m-am autodenunţat”, a spus chestorul.

Fătuloiu a mai spus că Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, ştia, cel mai probabil, despre toată această afacere, din moment ce ocupă funcţia de manager.

Acesta a descris detaliat flagrantul organizat cu ocazia autodenunţării sale la DNA.

"Eu l-a aşteptat la ora 10, el n-a venit (în birou la mine). M-a sunat. A venit şi mi-a spus că a fost la BRD.(...), m-a chemat în parcare, unde erau două maşini, mi le-a arătat, a zis că din acelea îmi va cumpăra. Urma să-i dau un semnal că am rezolvat problema. Când am ajuns aici, lângă statuie, mi-a arătat punga de bani, aflată pe bancheta din dreapta.(...) Erau 50.000 (de euro)"

"S-a intervenit imediat, totul era filmat. A intervenit un echipaj al DNA din circulaţie au luat punga, iar Chelu a fost arestat"

În cadrul caeluiaşi interviu, chestorul a mai făcut câteva dezvăluiri tulburătoare cu privirea la moartea suspectă a doi oameni de încredere de-ai lui Cătălin Chelu, moarte în care, zice el, este implicată întreaga mafie din această poveste.

"Ceea ce mi se pare înfricoşător este că a fost o doamnă, Luminiţa, s-a folosit numele ei, care a fost folosită ca săgeată în privatizarea unor societăţi, pe care le falimenta, după care le vindea pe piaţa imobiliară. Această femeie a murit, întorcându-se într-o noapte de la consiliul de administraţie, în condiţii suspecte. (...). Mai există un cetăţean care s-a aruncat de la etajul 8, tot într-o asemenea conexiune cu el"

Mai mult decât atât, Fătuloiu şi-a exprimat, din nou, dorinţa de a-l schimba pe Tobă din funcţie şi de a aduce în locul lui un om curat, care să poată reface un acest concept, "pe baza căruia am intrat în Uniunea Europeană".

Chestorul a mai menţionat, în acelaşi timp şi de cele 4 procese în care Tobă este acuzat ca a acţonat abuziv, cerându-i-se şi daune morale.

„Nu a terminat şcoala de poliţie. A venit şi a distrus un concept pe baza căruia am intrat în UE”,  a declarat Fătuloiu.


Exclusiv: Interviu cu Dan Fătuloiu despre legăturile dintre mafie şi Poliţie


×
Subiecte în articol: flagrant Catalin Chelu La Ordinea Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close