Focar de COVID la Centrul de copii Găeşti: 35 de persoane, infectate cu coronavirus

de Denisa Nedelcu    |    08 Iul 2020   •   13:30
Focar de COVID la Centrul de copii Găeşti: 35 de persoane, infectate cu coronavirus Hepta

Focarul de coronavirus de la Centrul de Servicii Sociale Găeşti continuă să se extindă cu repeziciune. Peste 20 de copii au fost testaţi pozitiv la Sars CoV-2, după ce săptămâna trecută, 12 salariaţi ai instituţiei erau bolnavi de COVID-19.

Un număr de 23 de copii de la Centrul de Servicii Sociale Găeşti au fost confirmaţi pozitiv cu virusul Sars CoV-2, din totalul de 60 minori instituţionalizaţi acolo, informează cronica-gaestiului.ro.

Din primele informaţii, micuţii nu prezintă simptomele bolii COVID-19. Cu toate acestea, ei vor fi internaţi miercuri la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Primele cazuri, săptămâna trecută: 12 angajaţi

În cursul săptămânii trecute, 12 salariaţi ai centrului de copii au fost testaţi pozitiv cu virusul. Drept urmare, autorităţile au decis atunci să testeze şi copiii, pentru a verifica dacă noul coronavirus nu s-a extins.

Până pe 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 1.799 de morţi. Din totalul cazurilor confirmate, 20.534 de pacienți s-au vindecat. La ATI, în acest moment, sunt internați 231 de pacienți.
 

Parteneri
x close