Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care și-a înjunghiat soția a fost trimis în judecată: Are IQ peste medie și avea discernământ

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care și-a înjunghiat soția a fost trimis în judecată: Are IQ peste medie și avea discernământ

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kövér, care a încercat să-şi ucidă soţia pe 10 ianuarie, a fost trimis în judecată în timp record, la trei săptămâni după atac. Expertiza psihiatrică dispusă în caz a arătat că are un IQ peste medie şi a avut discernământ când a comis fapta.

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care și-a înjunghiat soția a fost trimis în judecată: Are IQ peste medie și avea discernământ
Sursa foto: bihoreanul.ro
de Mia Lungu    |    31 Ian 2021   •   14:00

Paul Kövér a fost trimis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor la nici trei săptămâni de la data când poliţistul local şi-a înjunghiat fosta soţie în faţa unui bloc din Oradea, realtează adevarul.ro.

Înainte de a-și ataca soția ataca, el a ţinut-o pe femeie sechestrată câteva ore într-un apartament. Femeia l-a convins într-un târziu să o elibereze, sub pretextul că e de acord să se împace şi să o însoţească până la apartamentul ei. Înainte de a pleca, însă, bărbatul a luat un cuţit de bucătărie cu care a înjunghiat-o de mai multe ori, în momentul în care au ajuns în faţa blocului.

Agresorul a fost găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă, şi a fost arestat preventiv. Atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa instanţei care i-a decis arestarea, el a uzat de dreptul la tăcere, avocatul lui, Răzvan Doseanu, susţinând că ar fi "în stare de şoc".

Procuroarea Bianca Vulcan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cea care a coordonat ancheta în caz, l-a trimis în judecată, vineri, pe poliţistul local pentru tentativă de omor calificat, încadrare care arată că anchetatorii au găsit probe că acesta a premeditat uciderea fostei sale soţii.

Cauza urmează să intre în analiza judecătorului de Cameră preliminară a Tribunalului Bihor, cel care va decide şi dacă va menţine măsura arestului preventiv dispusă în cazul poliţistului local.

Omorul calificat se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani. Pentru tentativă, limitele pedepselor se reduc la jumătate.

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, filmat în timp ce îşi înjunghia soţia, a fost reţinut

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kövér, care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce îşi înjunghia soţia, a fost reţinut. El a fost dus pe 12 ianuarie în faţa judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare.

Kövér trăia separat de soţie iar tentativa de omor s-a petrecut duminică, pe 10 ianuarie în faţa blocului in care locuia aceasta. După agresiunea asupra femeii, Kövér a fugit într-un imobil neterminat din apropiere, unde şi-a provocat răni cu acelaşi cuţit cu care şi-a înjunghiat soţia.

El a fost reţinut de poliţişti şi dus la spital, unde medicii au constatat că leziunile bărbatului sunt superficiale.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close