Antena 3 CNN Actualitate Hubert Thuma: ”Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie tratați cu indiferență și cruzime!”

Hubert Thuma: ”Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie tratați cu indiferență și cruzime!”

”Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie tratați cu indiferență și cruzime”, scrie președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, care susține că a solicitat efectuarea de urgență a unui control la DGASPC Ilfov.

Hubert Thuma: ”Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie tratați cu indiferență și cruzime!”
Sursa foto: Facebook Hubert Thuma
de Laura Dinu    |    05 Iul 2023   •   21:16

”Condamn cu fermitate abuzul și neglijența în serviciu, în orice situație, în orice instituție.

Sunt indignat în urma informațiilor apărute în presă, după ancheta desfășurată la azilul din județul Ilfov!

Am intervenit ferm în această situație și am solicitat efectuarea de urgență a unui control la DGASPC Ilfov.

Este datoria noastră, ca societate, să protejăm viețile și sănătatea celor vulnerabili, iar cei responsabili de a verifica respectarea condițiilor legale trebuie să acționeze cu fermitate și să sancționeze orice abatere care pune în pericol viața acestor persoane.

Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie tratați cu indiferență și cruzime.

Solicit să se ia măsuri prompte și eficiente pentru a ne asigura că astfel de situații să nu se mai repete niciodată! Așa cum am susținut mereu, bunicii noștri merită respect, compasiune și siguranță, iar eu voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca ei să beneficieze de toate acestea”, a scris Hubert Thuma pe o rețea socială. 

Condamn cu fermitate abuzul și neglijența în serviciu, în orice situație, în orice instituție. Sunt indignat în urma...

Publicată de Hubert Thuma pe Miercuri, 5 iulie 2023

Peste 100 de bătrâni au fost aduși pentru "îngrijiri" la căminele private percheziționate de procurori, din Ilfov. Însă, în loc să fie îngrijiți, bătrânii erau torturați și ținuți flămânzi. 

Citește și: "Stăpânii de sclavi" din București și din șase județe au fost "călcați" de procurori 

Vecinii spun că au sesizat autoritățile cu privire la ceea ce se petrecea, zilnic, sub privirile lor.

"Acest centru este înființat acum. Până de curând a stat cineva aici, dar și-a vândut casa. Am înțeles că este o casă foarte mare, un azil de bătrâni. Știu că este azil de bătrâni pentru că, de câte ori trec pe acolo, bătrâneii, săracii, vin la poartă și cerșesc. 'Vreau și eu un ban, dă-mi și 2 lei, n-ai și tu un corn' sau ceva de genul", spune o femeie din zonă.

"Eu locuiesc vizavi și îi vedeam în fiecare zi pe amărâții ăia la gard, acolo, cum stăteau în pielea goală, plini de fecale, uscați, de parcă erau la Auschwitz. Bătuți cred că erau", spune, la rândul său, un bărbat care a menționat că a sesizat autoritățile.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, George Drăgan, a declarat la Antena 3 CNN că în cadrul anchetei, au fost puse în aplicare 31 de mandate de percheziție într-un dosar constituit pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

×
Subiecte în articol: Hubert Thuma
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close