Antena 3 CNN Actualitate Inedit Actorul american John Malkovich va juca rolul dirijorului Sergiu Celibidache într-un film care va fi realizat în România

Actorul american John Malkovich va juca rolul dirijorului Sergiu Celibidache într-un film care va fi realizat în România

Actorul american John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijorul român Sergiu Celibidache într-o peliculă biografică, informează presa internațională.

Actorul american John Malkovich va juca rolul dirijorului Sergiu Celibidache într-un film care va fi realizat în România
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2021   •   20:33

Filmul se va numi "The Yellow Tie" (Cravata galbenă) și va fi o co-producție anglo-română și va ilustrată viața lui Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori ai vremurilor sale, considerat în același timp genial, dar și nebun, de lumea conservatoare a muzicii clasice.

Scenariu este scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, şi de cineastul James Olivier.

Serge Celebidachi va fi și regizorul filmului.

''Sunt încântat şi onorat că mi s-a dat oportunitatea de a-l interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache'', a declarat John Malkovich (foto).

''Un talent unic şi singular, este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Portretizarea lui în anii de maturitate va fi o călătorie provocatoare şi fascinantă'', a adăugat actorul, în vârstă de 67 de ani.

Născut în România, în 1912, Sergiu Celibidache s-a stins din viață în 1996, în Franța.

A fost alungat din casa familiei în adolescență, după ce a anunțat că dorește să urmeze o carieră în domeniul muzicii clasice.

După o perioadă petrecută pe străzi, a devenit, în urma unui concurs, cel mai tânăr dirijor al filarmonicii din Berlin şi unul dintre cei mai apreciați dirijori ai secolului al XX-lea.

Era recunoscut pentru faptul că nu dorea să lanseze discuri cu muzica interpretată sub bagheta sa, sa întrucât, susținea el, nu ar avea același efect în afara sălilor de concerte.

Pelicula urmează să fie filmată în România în primăvara şi vara lui 2022, cu Malkovich în rolul lui Celibidache în perioada de maturitate a compozitorului.

Castingul pentru versiunea din tinerețe a muzicianului este încă în desfășurare.

×
Subiecte în articol: Sergiu Celibidache John Malkovich
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close