Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile impuse pe fondul pandemiei

ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile impuse pe fondul pandemiei

Tribunalul Constanţa de respins şi cea de-a doua cerere de organizare a pelerinajului de Sf. Andrei, depusă de Arhiepiscopul Tomisului. Decizia instanţei nu este definitivă, însă real nu mai este timp pentru a fi atacată.

ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile impuse pe fondul pandemiei
de Georgiana Adam    |    27 Noi 2020   •   19:15

ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile impuse pe fondul pandemiei prin oficierea unei slujbe fără măsuri de protecţie şi distanţare. Forţele de ordine au intervenit şi de această dată. În acest context, înaltul prelat a decis să părăsească lăcaşul de cult pe uşa din spate.

Poliţia a descins la slujba de înmormântare oficiată de Arhiepiscopul Tomisului unde au participat zeci de persoane înghesuite în biserica din localitatea constănţeană Castelu. ÎPS nu a ezitat să se apropie de enoriaşi, deşi exista riscul de infectare cu SARS-CoV-2.

IPJ Constanţa, mesaj pentru credincioşi: "Nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei”

Unii poliţişti au venit îmbrăcaţi în civil, însă au decis să nu oprească slujba, chiar dacă mulţi credincioşi nu purtau mască de protecţie. Oamenii legii nu au acţionat în forţă pentru a nu repeta scenariul de marţi, atunci când enoriaşii s-au îmbulzit revoltaţi că autorităţile i-au scos din lăcaşul de cult. Şi de această dată la finele slujbei poliţiştii au împărţit sancţiuni.

Dobrogea fierbe! ÎPS Teodosie trimite toți preoții la peștera Sf. Andrei, "în interes profesional"

Între timp, Curtea de Apel Constanţa a respins şi cea de-a doua solicitare a Arhiepiscopului Tomisului de a organiza pelerinajul de Sf. Andrei după modelul anilor trecuţi, în ciuda pandemiei. Astfel, la peştera Sf. Andrei vor putea merge doar locuitorii din comuna cea mai apropiată, adică Ion Corvin, spre dezamăgirea ÎPS Teodosie care îi chema pe români în mumăr masiv la pelerinaj.

 

×
Subiecte în articol: Tribunalul Constanţa ÎPS Teodosie
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close