Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Bica a contestat condamnarea la patru ani de închisoare

Alina Bica a contestat condamnarea la patru ani de închisoare

Alina Bica a contestat condamnarea la patru ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Noi 2018   •   12:52

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a depus la instanţa supremă o contestaţie în anulare faţă de condamnarea la patru ani de închisoare cu executare, invocând drept motiv decizia CCR privind completurile de cinci judecători.

Aceleaşi surse informează că procesul are termen, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, data de 10 decembrie.

Instanţa supremă a schimbat, prin tragere la sorţi, membrii completelor de cinci judecători pentru 2018 după ce CCR a decis că există conflict juridic constituţional între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament.

Alina Bica a fost reținută pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru "favorizarea făptuitorului", în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu.

Și fostul procuror-șef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunțat avocații la proces. Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, la jumătatea lunii iunie, că aceasta nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Alina Bica condamnare inchisoare
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close