Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Bica, la Instanța supremă. Niciun coleg de la ANRP nu a scăpat de criticile fostei șefe DIICOT

Alina Bica, la Instanța supremă. Niciun coleg de la ANRP nu a scăpat de criticile fostei șefe DIICOT

Alina Bica, la Instanța supremă. Niciun coleg de la ANRP nu a scăpat de criticile fostei șefe DIICOT
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2016   •   08:44
Alina Bica a vorbit în fața magistraţilor de la Instanța Supremă despre colegii din comisia de la ANRP. 
 
Nimeni nu a scăpat de criticile fostei şefe DIICOT. Aceasta a recunoscut că ţipa la colaboratori, dar susţine că e o persoană temperamentală şi nu a încercat niciodată să influenţeze pe nimeni din comisie. 
 
Alina Bica a declarat public că motivul pentru care a intrat în vizorul DNA este că în 2012 a deschis o anchetă la Transgaz, care îl viza pe fratele Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA. 
 
Fosta şefă a DIICOT a recunoscut că avea dispute de fiecare dată cu cei care ocupau funcţiile de vicepreşedinţi ai ANRP la acea vreme, Sergiu Diacomatu şi Remus Baciu. 
 
Nici cu Marko Attila, care făcea parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, nu se înţelegea pre bine. 
 
Bica le-a declarat anchetatorilor că aceştia trei îi reproşau că ridică probleme, pentru că voia să dea semnale părţilor să vină cu banii la ea. Nici Crinuţa Dumitrean nu a scăpat de comentarii acide. 
 
Alina Bica le-a spus magistraţilor că a înţeles că trebuia să se poarte la ANRP exact ca un procuror de şedinţă în sala de judecată. DNA-ul nu a apreciat însă comportamentul ei. 
 
Bica a povestit instanţei şi cum lucra în comisia de la ANRP. Pentru dosarele cu valoare mai mare de un milion de euro acorda un interval de timp mai mare raportului de evaluare, adică vreo 20, 30 de minute. Erau însă zeci de dosare în fiecare şedinţă. 
 
În dosarul ANRP, omul de afaceri Gheorghe Stelian a declarat că i-a dat lui Dorin Cocoş 10 milioane de euro, ca acesta să intervină pe lângă şefii din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi să primească despăgubiri pentru un teren. 
 
Șefa ANRP de la acea vreme, Crinuţa Dumitrean, alături de mai mulţi colegi, printre care Alina Bica, a aprobat în martie 2011 să i se plătească lui Gheorghe Stelian aprope 80 de milioane de euro, reprezentând despăgubiri pentru un teren în Plumbuita, care valora însă mult mai puţin.
 
 

×
Subiecte în articol: Alina Bica ANRP DIICOT
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close