Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dan Nica, la DNA: Am venit să lămurim

Dan Nica, la DNA: Am venit să lămurim

Dan Nica, la DNA: Am venit să lămurim
12 Dec 2016   •   10:09

Fostul ministru al Comunicațiilor Dan Nica s-a prezentat luni la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul 'Microsoft 2'. La intrarea în sediul DNA, Nica a spus: "Am venit să lămurim".

Dan Nica a a fost chemat la DNA la două săptămâni după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de avizare a începerii urmăririi penale a celor doi foşti miniştri, precum şi a fostului ministru al Muncii Alexandru Athanasiu, în dosarul Microsoft 2.

Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 - iulie 2004, Adriana Silvia Ţicău, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2003 - iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicaţiilor în perioada iulie - decembrie 2004, şi Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003-2005, sunt suspectaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Nica Dan, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele Hotărârilor de Guvern nr.1473/11.12.2003 şi nr.470/01.04.2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft.

”În acest sens s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, astfel încât respectiva firmă să fie favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice. Astfel, prin activitatea sa, Dan Nica ar fi cauzat, pe de o parte –un prejudiciu în valoare totală de 47.594.843,88 USD în dauna statului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH”, susţin procurorii.

Citiți și: Fostul ministru al Educaţiei Alexandru Athanasiu, la DNA în dosarul Microsoft 2

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dan Nica DNA microsoft Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close