Antena 3 CNN Actualitate Justiție Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Poştei Române, condamnat la 6 ani de închisoare

Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Poştei Române, condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul director al Poștei Române, Daniel Neagoe Dumitru, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat, de judecătorii de la Tribunalul București, pentru luare de mită.

Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Poştei Române, condamnat la 6 ani de închisoare
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    16 Iun 2020   •   12:43

Daniel Neagoe Dumitru a fost găsit vinovat de trei fapte de luare de mită și a fost condamnat, pentru fiecare, la câte cinci ani de închisoare.

„Condamnă pe inculpatul Daniel Neagoe Dumitru la pedeapsa de cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. (...) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, sporită cu un an - în final - şase ani închisoare şi trei ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c C.pen. 1969”, potrivit sentinței Tribunalului Capitalei.

Daniel Neagoe Dumitru, condamnat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată 

În decembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Neagoe Dumitru.

„În perioada iunie-iulie 2010, inculpatul Dumitru Daniel Neagoe, în calitate de director general al C.N.P.R., a pretins directorului unei societăți comerciale (martor în cauză), cu care compania națională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curățenie în unități poștale, să cedeze în subantrepriză, unele lucrări, către S.C. Dig Prodcom S.R.L. (în prezent radiată) pe care primul o controla (printr-o interpusă).

Practic, Dumitru Daniel Neagoe a condiționat executarea în bune condiții a contractului de servicii de curățenie încheiat de Poșta Română, de primirea foloaselor necuvenite. Martorul a dat curs solicitării lui Dumitru Daniel Neagoe prin încheierea unui contract de subantrepriză datat 28 iunie 2010.

Foloasele necuvenite, dobândite ulterior de inculpat, reprezintă profitul net de 109.828,61 lei realizat în executarea contractului de subantrepriză, de către societatea pe care o controla, S.C. Dig Prodcom S.R.L”, conform anchetatorilor.

Daniel Neagoe Dumitru a obținut foloase necuvenite

În cursul lunii iulie 2010, ca urmare a faptului că inculpatul Dumitru Daniel Neagoe și-a majorat pretențiile, între societatea comercială administrată de martor și S.C. Dig Prodcom S.R.L. s-a încheiat un nou contract, antedatat 30 iunie 2016. În baza acestui contract S.C. Dig Prodcom S.R.L. ar fi trebuit să furnizeze servicii de consultanță care în realitate nu erau necesare.

Foloasele obținute de inculpat reprezintă valoarea prestațiilor, încasată de S.C. Dig Prodcom S.R.L., respectiv 144.000 lei.

Pentru ca Poșta Română să efectueze cu celeritate plățile și pentru a se accepta „fără discuții interminabile” introducerea de noi produse în portofoliul de produse operate de asociere, Dumitru Daniel Neagoe a primit foloase necuvenite de la aceeași societate, în modalitatea semnării unor contracte de prestări servicii cu SC Dig Prodcom SRL, pentru prestații simulate.

Din „executarea” acestor contracte, fostul director al Poștei Române, a obținut foloase necuvenite, în sumă valoare de 321.541,46 lei.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close