Antena 3 CNN Actualitate Justiție Documente clasificate privind Revoluţia din 1989, trimise Parchetului

Documente clasificate privind Revoluţia din 1989, trimise Parchetului

Documente clasificate privind Revoluţia din 1989, trimise Parchetului
Sursa foto: Foto: Observator.tv
de M.Z.    |    27 Feb 2017   •   16:48

Conducerea Senatului a decis, luni, să trimită către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie documentele privind Revoluţia din 1989, care au stat la baza Comisiei de anchetă, chiar dacă sunt documente clasificate, urmând ca procurorii să se ocupe de declasificarea lor.

”Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut documentele privind Revoluţia din Decembrie 1989, documente care au stat la baza Comisiei de anchetă a Parlamentului. Aceste documente cuprind două aspect, sunt documente, o parte, clasificate şi o parte a documentelor neclasificate. S-a luat hotărârea Biroului Permanent să nu mai cerem declasificarea, noi la Senat, că să le transmitem aşa cum sunt, fiind convins că fiind o comisie de procurori, pot să citească, unii dintre dânşii, documente clasificate”, a declarat vicepreşedintele Senatului, Niculae Bădălău.

Parchetul de pe lângă ÎCCJ - Secţia Parchetelor Militare a solicitat, prin intermediul unei scrisori, transmiterea unor documente neclasificate, precum şi declasificarea unor acte care au stat la baza elaborării raportului Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989.

Pe 5 aprilie 2016, Bogdan Licu, care asigura atunci interimatul în funcţia de procuror general, anunţa redeschiderea anchetei în dosarul Revoluţiei, pe motiv că soluţia de clasare dată în octombrie 2015 de Parchetul Militar este netemeinică şi nelegală, "fiind adoptată pe baza unor cercetări incomplete, cu ignorarea unor informaţii, date şi documente esenţiale referitoare la evenimentele din 1989, aspecte care au condus la stabilirea unei situaţii de fapt incomplete şi, sub unele aspecte, eronate, iar, pe cale de consecinţă, la o greşită încadrare juridică a faptelor, toate acestea zădărnicind aflarea adevărului şi identificarea tuturor făptuitorilor, precum şi a făptuitorilor din spatele făptuitorilor".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: dosar revolutie Dosarul Revoluţiei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close