Antena 3 CNN Actualitate Justiție Haos și disperare la Curtea Supremă, unde se judecă dosarul Revoluției. Mii de oameni au fost chemați în fața judecătorilor. O femeie a leșinat, copleșită de emoție

Haos și disperare la Curtea Supremă, unde se judecă dosarul Revoluției. Mii de oameni au fost chemați în fața judecătorilor. O femeie a leșinat, copleșită de emoție

Haos și disperare la Curtea Supremă, unde se judecă dosarul Revoluției. Mii de oameni au fost chemați în fața judecătorilor. O femeie a leșinat, copleșită de emoție
de S.T.    |    29 Noi 2019   •   12:08

Momente dramatice la Curtea Supremă unde sute de persoane, rude ale victimelor Revoluţiei din 1989, au venit la primul termen al procesului aşteptat de trei decenii.

A fost nevoie chiar şi de intervenţia Ambulanţei pentru o femeie căreia, din cauza încărcăturii emoţionale, i s-a făcut rău.

Oamenii au venit să se constituie părţi civile în dosar, iar instanţa a emis în acest dosar peste 5.000 de citaţii.

Pentru a face faţă puhoiului de lume, în holul principal al instanţei au fost amplasate boxe, pentru ca cei prezenţi să audă atunci când sunt strigaţi să se prezinte în faţa judecătorului, iar programul Curţii Supreme a fost modificat.

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este programat primul termen în cameră preliminară în dosarul „Revoluţiei”, în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Avocatul lui Iliescu, Adrian Georgescu, a explicat că acesta nu este obligat să vină în instanţă în această fază a procesului.

Potrivit procurorilor militari, gruparea din jurul lui Ion Iliescu a acţionat abil şi eficient în preluarea puterii politice şi militare în decembrie 1989.

Astfel, întreaga forţă militară a României - MApN, Ministerul de Interne - Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice -, începând cu data de 22 decembrie 1989, s-ar fi pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia.

Citiți și:

Petre Roman nu va fi urmărit penal în dosarul Revoluției: Am fost revoltat. Bogdan Licu aducea argumente de imaginat în vremea stalinismului

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close