Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima reacție a Alinei Bica, după suspendarea din Barou: Intenționez să mă lupt

Prima reacție a Alinei Bica, după suspendarea din Barou: Intenționez să mă lupt

Prima reacție a Alinei Bica, după suspendarea din Barou: Intenționez să mă lupt
09 Dec 2016   •   17:13

Alina Bica a reacționat, după ce Baroul Dolj a decis să îi suspende dreptul de practică.

”Decizia dumnealor s-a întemeiat pe o prevedere din statutul avocatului, nu din lege. Pe mine mă surprinde, acțiunea penală nu s-a pus în mișcare împotriva mea după ce am devenit avocat. Când am devenit avocat situația mea era cunoscută. E o surpriză. Înțeleg, mă revoltă, credeam că trăiesc într-o altă țară, credeam că ce scrie în lege mi se aplică și mie. M-am trezit în această situație și doresc să le comunic un lucru. Intenționez să contesc decizia, intenționez să mă lupt. Nu voi pleca capul în fața nimănui” a spus Alina Bica la ”100 de minute”.

Membrii Baroului Dolj au suspendat dreptul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, de a profesa ca avocat, decizia fiind luată joi, ca urmare a condamnării acesteia la patru ani de închisoare.

Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie, urmând să fie comunicată avocatului. Alina Bica poate ataca hotărârea în termen de 15 zile.

Conform articolului 50 din Statutul profesiei de avocat, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Alina Bica suspendare
Parteneri
Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri
x close