Antena 3 Actualitate Justiție Puiu Popoviciu mai primește o șansă. ICCJ trimite dosarul "Băneasa" spre rejudecare

Puiu Popoviciu mai primește o șansă. ICCJ trimite dosarul "Băneasa" spre rejudecare

de M.Z.    |    12 Iun 2020   •   16:26
Puiu Popoviciu mai primește o șansă. ICCJ trimite dosarul "Băneasa" spre rejudecare
Sursa foto: Hepta

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri, ca în dosarul Băneasa să desființeze hotărârea Curții de Apel București din dosarul laturii civile a cauzei penale în care a fost condamnat la închisoare omul de afaceri Puiu Popoviciu. Astfel spus, dosarul se reia.

Sentinţa prin care statul român urma să confişte de la Puiu Popoviciu aproape 225 ha de teren şi construcţii din nordul Bucureştiului, inclusiv un mall şi notariatul Ioanei Băsescu, a fost anulată.

Decizia a fost luată pentru că judecătorul care a semnat motivarea sentinţei a făcut-o în timp ce se afla internat la Psihiatrie şi nu mai avea calitatea de magistrat, potrivit Antena 3.

Formele de executare ale măsurilor asigurătorii luate prin sentinţa penală atacată au fost anulate, informează newsonline.ro.

Magistrații Curții Supreme au decis să trimită cauza în rejudecare la Curtea de Apel București.

"Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de inculpaţii Diaconescu Ştefan, Petrulian Gheorghe, Popoviciu Gabriel-Aurel, Luican Ion Mihai Florin, Alecu Ioan-Niculae, Toader Gabriel Răsvan, Bejenaru Andrei-Mihai, Minea Lizeta, de părţile civile Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, de părţile responsabile civilmente SC Băneasa Rezidential SRL, SC Băneasa Business and Technology Park SA, SC Băneasa Investments SA, precum şi de părţile interesate Ikea România SA, BRD Groupe Societe Generale SA, Carrefour România SA, Unicredit Bank SA, Alpha Bank România SA, NBG Bank Malta Limited, Societe Generale, Unicredit SPA Italia şi Domus-Mex SRL împotriva sentinţei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr. 4445/2/2016. 

Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă, respectiv la Curtea de Apel Bucureşti. 

Desfiinţează formele de executare a măsurilor asigurătorii luate prin sentinţa penală atacată. 

Respinge, ca rămase fără obiect, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii luate prin aceeaşi sentinţă. 

Respinge, ca nefondate, cererile de ridicare a măsurilor asigurătorii instituite în cursul urmăririi penale în dosarul nr. 206/P/2006, pe care le menţine. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 iunie 2020".

Popoviciu, condamnat la închisoare, e la Londra

Pe 14 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins contestația omului de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de confiscare a celor 224 de hectare de teren din Băneasa.

În dosarul Băneasa, Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție, în august 2017. 

Omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România. 

În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri.
 

 

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu dosar Băneasa

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close