Antena 3 CNN Actualitate Justiție Răsturnare de situație în dosarul Alinei Bica. Un martor-cheie și-a schimbat declarația

Răsturnare de situație în dosarul Alinei Bica. Un martor-cheie și-a schimbat declarația

Răsturnare de situație în dosarul Alinei Bica. Un martor-cheie și-a schimbat declarația
20 Ian 2016   •   00:28

O procuroare, fostă subalternă a Alinei Bica, și-a schimbat declarația în fața judecătorilor de la ÎCCJ, chiar dacă în urmă cu un an o îngropa pe fosta șefă DIICOT, scrie DCnews.ro, citând România TV.

Declarația procuroarei Silvia Ștefănescu a fost unul din motivele pentru care Alina Bica a fost arestată preventiv. Procuroarea declara că Alina Bica i-a sugerat ca Ovidiu Tender să fie salvat în procesul în care era judecat, recomandându-i să fie cerută pentru omul de afaceri o pedeapsă de închisoare cu suspendare.

"Replica Alinei Bica a fost Silvi, nu eşti de acord cu mine?" În acest context, i-am zis că da, mi-a dat stiloul ei şi am scris în sensul celor arătate, aspect ce rezultă şi din caietul de şedinţă de analiză a soluţiilor. După acest episod, dându-mi seama că am acceptat cu prea multă uşurinţă propunerea procurorului şef direcţie, la Curtea de Apel Bucureşti, fiind planificată în şedinţa de judecată, i-am cerut Claudiei Curelaru să nu depună la dosarul cauzei acel referat, pentru că devine public. Cu aceeaşi ocazie, am întrebat-o pe Curelaru Claudia Ionela şi despre ce prejudiciu este vorba, aceasta spunându-mi despre peste 300 miliarde lei. Curelaru Claudia Ionela a spus că îi este frică de consecinţe, iar eu i-am spus să meargă să mai discute cu şeful direcţiei, pentru a nu depune la instanţă acest referat", declara Silvia Ștefănescu.

La aproape un an de la acest moment, Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat, la România TV: "Era de aşteptat să iasă adevărul la iveală. Doamna Bica nu a făcut lucrurile pentru care este cercetată şi pentru care a stat la "beciul domnesc" şi la Penitenciarul Târgşor. În cazul doamnei Ştefănescu, probabil conştiinţa şi-a spus cuvântul şi până la urmă omul vrea să doarmă liniştit cu capul pe pernă". Avocata a adăugat: "Doamna Ştefănescu a fost audiată timp de patru ore şi jumătate, pentru că nimănui nu-i venea să creadă întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Şi noi ca avocaţi am fost stupefiaţi, instanţa de judecată la fel. Singura concluzie a fost că în baza unor declaraţii un om poate sta la puşcărie degeaba".

×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close