Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european. O să mă opun ferm la aşa ceva"

Klaus Iohannis: "Un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european. O să mă opun ferm la aşa ceva"

Klaus Iohannis: "Un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european. O să mă opun ferm la aşa ceva"
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/ Facebook
17 Oct 2019   •   17:08

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.

Există un blocaj din partea României din cauza Guvernului Dăncilă, a spus Iohannis. 

"Din partea noastră, este, din păcate, un blocaj care se numește Guvernul Dăncilă, am mai spus și, din păcate, trebuie să repet". 

În ceea ce priveşte un comisar european propus de Guvernul Dăncilă, Iohannis a spus că "o să mă opun ferm la așa ceva, fiindcă un Guvern demis nu poate să facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei. N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune foarte clar doamnei președinte ales că nu pot să accept ca un președinte ales să facă o propunere care să fie și acceptată". 

El a menţionat că nu va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre posibile propuneri pentru postul de comisar.

"Dar îi voi spune foarte clar doamnei preşedinte ales (al Comisiei Europene - n.r.), că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie şi acceptată, iar despre portofoliu, eu am mai discutat cu doamna von der Leyen, care m-a asigurat că portofoliul care a fost alocat pentru România rămâne valabil şi nu am niciun motiv să cred că acum apar schimbări unilaterale", a adăugat preşedintele.

Şeful statului a avut o scurtă întâlnire cu noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la sosirea la Consiliu.

"O să mai avem cel puţin o întâlnire în marja Consiliului de astăzi, de mâine. O să discut cu doamna von der Leyen", a mai spus Iohannis.

Citiţi şi Klaus Iohannis, declaraţii de la Bruxelles: Portofoliul dat României rămâne valabil

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close