Antena 3 CNN Actualitate Locale Acţiune contracronometru a salvamontiştilor din Buşteni! Un bucureştean a alunecat 10 metri, iar apoi a rămas agăţat într-un copac pe Jepii Mici

Acţiune contracronometru a salvamontiştilor din Buşteni! Un bucureştean a alunecat 10 metri, iar apoi a rămas agăţat într-un copac pe Jepii Mici

Salvamontiștii prahoveni au fost în alertă în această seară, după ce un bărbat a căzut de pe o potecă, mai bine de 10 metri, în timp ce se afla pe Jepii Mici din Bucegi.

Acţiune contracronometru a salvamontiştilor din Buşteni! Un bucureştean a alunecat 10 metri, iar apoi a rămas agăţat într-un copac pe Jepii Mici
Sursa foto: Salvamont Buşteni/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    28 Oct 2022   •   21:26

Salvamontiştii din Buşteni au participat, în această seară, la o acţiune contracronometru pentru salvarea unui bărbat care a căzut de pe potecă pe traseul Jepii Mici, rămânând agăţat de un copac. 

Salvamontiștii au anunțat în jurul orei 20.00, că au reușit să-l salveze în ultimul moment.

Deplasarea salvamontiștilor până la locul accidentării turistului a fost îngreunată din cauza traficului din Bușteni. Aceştia spun că legea nu le permite folosirea girofarului în intervențiile la care sunt solicitați.

Cei trei s-au aventurat pe traseu după-amiază, fiind neechipați corespunzător și fără antrenament, au precizat salvamontiștii.

"Acțiune în desfășurare pentru salvarea unui bărbat de 41 de ani din București care a căzut din poteca Jepii Mici.

Fără echipament, fără antrenament şi fără sa cunoasca traseul, acesta a început sa urce pe munte cu soția şi copilul, cu toate că era foarte târziu.

În prima parte a traseului bărbatul a alunecat şi a căzut din potecă mai bine de 10 metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scapăt nimeni cu viaţă.

Soția acestuia a sunat disperată după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni şi Prahova au pornit într-o cursa contracronometru, doar ca traficul de pe DN1 a facut ca deplasarea acestora sa fie aproape imposibila. Salvatorii au fost nevoiti sa stea in coloana ca oricare participant la trafic, pentru ca Autoritățile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase si acustice in caz de urgenta.

Astfel bărbatul care abia se ținea ar fi putut cu usurinta să-şi piardă viaţa, iar ca el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viata a atârnat de un fir de par, doar pentru ca guvernantii au ignorat aprobarea aceastei legi ani la rând.

Din fericire rapiditatea deplasarii echipei de salvare in teren accidentat, a făcut ca încă o viaţă de om sa fie salvata in ultimul moment", au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni.

Actiune in desfasurare pentru salvarea unui barbat de 41 de ani din Bucuresti care a cazut din poteca Jepii Mici. ...

Posted by Salvamont Busteni on Friday, 28 October 2022

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close