Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Sibiu a găsit o comoară veche de peste 1.600 de ani. Cui i-ar fi aparținut

Un bărbat din Sibiu a găsit o comoară veche de peste 1.600 de ani. Cui i-ar fi aparținut

Un bărbat din Sibiu a găsit, cu ajutorul unui detector de metale, o comoară veche de peste 1.600 de ani, lângă Podul Dracului.

Un bărbat din Sibiu a găsit o comoară veche de peste 1.600 de ani. Cui i-ar fi aparținut
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2023   •   22:32

Bărbatul din Sibiu a reușit să găsească 132 de monede și alte obiecte de dimensiuni mici, despre care se crede că ar avea 1.693 de ani vechime.

"Fratele meu și-a făcut acum o săptămână autorizație pentru detectorul de metale pe care și l-a cumpărat și de vreo două zile a fost pe lângă Apoldu de Sus, pe undeva pe lângă linia ferată, lângă Podul Dracului cum i se spune pe aici.

Și acolo, punându-se în locul celor care au ascuns comoara, s-a gândit că undeva pe o stâncă, ar putea să fie ceva îngropat și când s-a urcat acolo a început să sune aparatul, iar când a săpat a găsit prima monedă.

El mai era cu cineva și a zis să mai sape ca să mai găsească una pentru persoana respectivă și când a mai săpat puțin a scos un pumn plin de monede. În total au fost găsite 132 de obiecte" a spus Samuel Dragoș, fratele sibianului care a găsit monedele.

Citește și: El este Sorin Andrici, jandarmul care a înotat 24 de ore pentru a susţine un copil bolnav

Monedele au fost predate Direcției Județene de Cultură Sibiu, urmând să fie analizate pentru determinarea perioadei din care provin.

La prima vedere, experții au transmis că monedele par a fi din timpul domniei Împăratului Constantin al II-lea, valoarea lor nefiind încă stabilită.

"Încă nu s-a făcut evaluarea, dar au zis că este ceva foarte important, sunt din anul 330, din vremea Împăratului Constantin al II-lea. A fost găsită, împreună cu monedele, și catarama de la pantalonii care îi aparțineau împăratului, așa au zis la Muzeu.

A fost prima comoară pe care a găsit-o, în rest a mai găsit bucăți de fier, sârmă, conserve", a mai adăugat fratele sibianului, potrivit oradesibiu.ro.

×
Subiecte în articol: comoara monede detector metale
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close