Antena 3 CNN Actualitate Locale În Cluj-Napoca a fost amplasat primul indicator cu denumirea orașului în română, maghiară şi germană

În Cluj-Napoca a fost amplasat primul indicator cu denumirea orașului în română, maghiară şi germană

În Cluj-Napoca a fost amplasat primul indicator cu denumirea orașului în română, maghiară şi germană
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Mai 2017   •   12:25

Primul indicator cu denumirea municipiului Cluj-Napoca în limbile română, maghiară şi germană, care conţine şi o inscripţie în latină, a fost amplasat la intrarea dinspre Vest în oraş. În perioada următoare vor fi amplasate indicatoare similare şi la celelalte intrări.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Primăria Cluj-Napoca, noile indicatoare subliniază dimensiunea istorică, multiculturală şi europeană a municipiului.

„Primăria Cluj-Napoca a început amplasarea indicatoarelor multilingve la intrările în oraş, care să sublinieze dimensiunea istorică, multiculturală şi europeană a municipiului. Prima locaţie pentru care există autorizaţia şi avizele necesare este intrarea în Cluj-Napoca dinspre Floreşti. Pe măsură ce vom obţine avizele şi autorizaţiile legale, se vor amplasa indicatoare multilingve şi la celelalte intrări în municipiu. În urma colaborării cu comisia de experţi a UBB, am stabilit ca indicatoarele multilingve să respecte criteriile menţionate şi să cuprindă denumirea istorică din perioada romană a oraşului nostru, respectiv referirea la acordarea titlului de municipiu pe timpul lui Hadrian (117-138 d.Hr.)”, se arată în comunicat.

Indicatorul amplasat conţine denumirea municipiului în română – Cluj-Napoca, maghiară – Kolozsvar şi germană – Klausenburg, dar şi inscripţia în latină “Municipiul Aelium Naponcense ab Imperatore Hadriano Conditum (117 – 138)”.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Cluj Napoca romana maghiara oras
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close